Με εντολή Γεννηματά, ο Χρηστίδης στη Θεσσαλονίκη, για να υποστηριχθεί ο Κυριάκος

Τρείς δημοσκοπήσεις έχουμε ακούσει, μέχρι σήμερα, για τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Α Θεσσαλονίκης και όλες συγκλίνουν σε μία πεντάδα υποψηφίων που φαίνεται να προηγείται καθαρά των υπολοίπων. Εμείς τους αναφέρουμε αλφαβητικά για να μη έχουμε παρεξηγήσεις: Μαγκριώτης, Ξυλούρης, Καστανίδης, Κυριάκος, Σαουλιδης κλπ. Μπορούμε όμως να πούμε ότι οι πρώην υπουργοί έχουν ένα προβάδισμα. Λογικό είναι, το ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ ή όπως θα λέγεται ο χώρος μετεκλογικά, έχει μάθει να ψηφίζει τα πρόσωπα της εξουσίας.

Ωστόσο, το κλίμα μεταξύ των υποψηφίων είναι διαταραγμένο. Αιτία είναι η ευνοϊκή στάση που διατηρεί η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, υπέρ της υποψηφιότητας του Κυριάκου Κυριάκου. Μάλιστα το προηγούμενο διήμερο ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη, ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, εκ των στενών συνεργατών της Φώφης, προκειμένου να προωθήσει την υποψηφιότητα Κυριάκου. Όπως μάθαμε, ο Χρηστίδης έφερε τον Κυριάκο Κυριάκο σε επαφή με κομματικά στελέχη και επιχειρηματίες του νομού και ζήτησε ευθέως να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του. «Δηλαδή ο Παυλάκης, υποψήφιος στην Αθήνα, άφησε την προεκλογική του προσπάθεια και ήρθε στην Θεσσαλονίκη να «σπρώξει» την υποψηφιότητα του Κυριάκου; Μας δουλεύει η Φώφη;» αναρωτιόταν χθες υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ που έπνεε τα μένεα κατά της προέδρου. Τι άλλο είπε δεν το γράφουμε, διότι μπορεί να πλακώσει των… Ηθών.

Όντως, το προεκλογικό παρασκήνιο στο ΚΙΝΑΛ βράζει γύρω από τον πρώην διευθυντή Επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, ο οποίος λέγεται, πως εκτός από την έμπρακτη υποστήριξη του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, έχει στο πλευρό του όλο τον τοπικό μηχανισμό της Φ. Γεννηματά, όπως και στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. Επίσης, θετικά για τον Κυριάκο Κυριάκο, εκφράζεται και η ευρωβουλευτής, Εύα Καιλή, όπως και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος, Νίκος Κριθαρίδης, που θεωρούν ότι η υποψηφιότητα Κυριάκου προσθέτει και δεν αφαιρεί από το ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο οι πληροφορίες επιμένουν ότι το κλίμα είναι διαταραγμένο. Δεν είναι τυχαίες και οι μπηχτές Καστανίδη, χθες το βράδυ σε προεκλογική του ομιλία στον Εύοσμο, για ποδοσφαιρικά συμφέροντα ή ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής…

Φ.Δ.