Με τη Φώφη!

Για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της Αλλαγής, για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του εκσυγχρονισμού, για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που σήκωσε μόνο του στις πλάτες του το βάρος της κρίσης και κράτησε όρθια τη χώρα, για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που λοιδορήθηκε και συκοφαντήθηκε, στόχος πρέπει να είναι να δώσει ξανά την πραγματική ελπίδα στην ελληνική κοινωνία για πρόοδο και ευημερία. Αυτό, όμως, δεν θα ήταν εφικτό με ένα πολυδιασπασμένο προοδευτικό δημοκρατικό χώρο.

Του Χάρη Τζίνεβη*

Επομένως, οι πρωτοβουλίες της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Φ. Γεννηματά να ενώσει, να δώσει χώρο σε νέους ανθρώπους και νέα μυαλά, να καταστήσει τον χώρο μας τη μοναδική υπεύθυνη αντιπολιτευτική δύναμη με θέσεις και προτάσεις, να αφήσει πίσω εσωκομματικές διαμάχες, να κοιτάξει την ουσία της πολιτικής και όχι τα νούμερα, απαντάει στις αγωνίες πολλών που ενδιαφέρονται για τον χώρο και βλέπουν την ανάγκη σύναψης ενός νέου Κοινωνικού Συμβολαίου, με ριζοσπαστικές αναπροσαρμογές σε θεσμούς, λειτουργίες και πολιτικές, που όμως θα προωθεί τη συνεργασία και τη συνοχή, σε συνθήκες ισοτιμίας και ισονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ισόρροπης ανάπτυξης. H Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αυτή που πλέον ευθέως αμφισβητεί την σαθρή κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντροαριστερό χώρο, στην προσπάθεια ανακατάληψης ενός χώρου που ούτε τον εκφράζει ούτε ποτέ του άνηκε!
Η κατάθεση υποψηφιότητας της κ. Γεννηματά για την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με 1200 υπογραφές νέων ανθρώπων κάτω των 35 χρονών σηματοδοτεί τον αγώνα για τη Νέα Αλλαγή, μακριά από εσωκομματικές διαμάχες, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες, απέναντι στη Νέα Γενιά!
Προχωράμε!

Ο Χάρης  Τζίνεβης είναι Πολιτικός Επιστήμονας – Υπ. Οργανωτικού Νεολαίας ΠΑΣΟΚ  Α’ Θεσσαλονίκης