Μέριμνα του δήμου Θεσσαλονίκης για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων

Πρωτοβουλίες για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων αναλαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης καθ’ όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων κίνησης και λειτουργίας καταστημάτων.

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο κεντρικός δήμος, όσοι επιθυμούν ή σκοπεύουν να σιτίσουν αδέσποτα ζώα, που συνήθως σίτιζαν και φρόντιζαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, μπορούν να προμηθευτούν τις σχετικές βεβαιώσεις, προσερχόμενοι στη Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος, στην οδό Κλεάνθους 18, στην περιοχή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ή να αποστείλουν e-mail, με συμπληρωμένη τη σχετική φόρμα, στη διεύθυνση [email protected] απ΄ όπου θα τους αποσταλεί, εντός δύο ωρών, υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Σωκράτη Δημητριάδη. Η σχετική φόρμα είναι αναρτημένη στο site του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και σε διάφορους διαδικτυακούς ιστότοπους.

Παράλληλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αρχίζει τη διανομή ζωοτροφής κατάλληλης για σκύλους και γάτες, σε φιλόζωους δημότες για την κάλυψη των αναγκών σίτισης των αδέσποτων ζώων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στην τηλεφωνική γραμμή 2310 906200, να δηλώσουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό ταυτότητας και τηλέφωνο επικοινωνίας), το είδος, τον αριθμό των ζώων που σιτίζουν, καθώς και την περιοχή ή τις περιοχές που θα δραστηριοποιηθούν ή να αποστείλουν e-mail στη διεύθυνση [email protected] με τα ίδια στοιχεία.

Οι τροφές μπορούν να παραληφθούν είτε από τους ίδιους στο Ζωολογικό Κήπο, είτε να τους αποσταλούν με δημοτικό υπάλληλο στη διεύθυνση που θα δηλώσουν.