Μετά από 8 χρόνια εκδικάζεται η υπόθεση Κυπραίου που έμεινε ανάπηρος από τα ΜΑΤ…

Αθάνατη η ελληνική δικαιοσύνη, αμετανόητα τυφλή και με πολλά κινητικά προβλήματα. Σκέτη καθήλωση. Κάθε μέρα δικαιώνει αυτούς που φωνάζουν ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικαιοσύνη» και πως «αν είσαι επώνυμος και λεφτάς πάντα τη γλιτώνεις ενώ αν είσαι φτωχός την πάτησες».

Παράδειγμα τρανταχτό η περίπτωση του δημοσιογράφου, Μανώλη Κυπραίου. Ο δημοσιογράφος, τον Ιούνιο του 2011, κάλυπτε τις διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Αστυνομικοί των ΜΑΤ, επειδή κάλυπτε φωτογραφικά τα επεισόδια, του επιτίθενται χωρίς κανένα λόγο. Τους δείχνει την δημοσιογραφική ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, αλλά δεν πτοούνται και του ρίχνουν σχεδόν στο πρόσωπο μία χειροβομβίδα κρότου – λάμψης, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί η ακοή του. Στην προσπάθειά του να διαφύγει και να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, μέλη της ομάδας “ΔΕΛΤΑ” τον σταματούν και τον ξυλοκοπούν άγρια, παρότι βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και εμφανώς τραυματισμένος. Στο νοσοκομείο διαπιστώνεται ότι «είχε επέλθει πλήρης κώφωση και στα δύο αυτιά. Είχε καταστραφεί πλήρως το βασικό όργανο ακοής ο κοχλίας και στις δύο πλευρές του κεφαλιού».

Η επίθεση αυτή δεν του κόστισε μόνο την ακοή του. Του αφαίρεσε και πολλά άλλα. Προσέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη και μετά από 8 χρόνια, αύριο Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 12:30μμ ,στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στη Λουΐζης Ριανκούρ, θα γίνει η δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό του.

Αυτοί που τον τραυμάτισαν χωρίς λόγο και αναίτια και τον άφησαν κουφό για όλη του τη ζωή, δεν το έκαναν διότι απλά έκαναν τη δουλειά τους. Η δουλειά τους δεν είναι να ξυλοφορτώνουν και να τραυματίζουν πολίτες. Το έκαναν συνειδητά γιατί το ήθελαν. Αυτοί λοιπόν, οι συγκεκριμένοι, πρέπει να πληρώσουν αναλόγως το τίμημα. Το ερώτημα όμως είναι: υπάρχει δικαιοσύνη στη χώρα;

Φ.Δ.