Μετανάστες βρέθηκαν φυλακισμένοι σε αποθήκη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης

Την απελευθέρωση δεκαέξι μεταναστών από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές που κρατούνταν φυλακισμένοι σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας Θεσσαλονίκης πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα ηλικίας 23, 33 και 30 ετών, από το Πακιστάν την Ινδία και τη Μολδαβία σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», «Αρπαγής» και «Παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο».

 

 

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί όταν συνελήφθη με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ένας εκ των μελών της συμμορίας, το οποίο νωρίτερα, αποβίβασε σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας δώδεκα μετανάστες.

Όπως διαπιστώθηκε οι αλλοδαποί κρατούνταν στην αποθήκη  μαζί με τέσσερις ακόμη μετανάστες, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο ημιυπόγειο χώρο η είσοδος του οποίου (καταπακτή), καλυπτόταν από ντουλάπα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παράτυποι μετανάστες αφού εισήλθαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, μεταφέρθηκαν στον παραπάνω χώρο όπου κρατούνταν με την απειλή βίας  από τα μέλη της συμμορίας, που απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.