«Φυσικοί κίνδυνοι και αντιμετώπιση καταστροφών» νέο μεταπτυχιακό στη Μυτιλήνη

Η δημιουργία και λειτουργία στη Μυτιλήνη ενός ιδιαίτερα επίκαιρου αντικειμένου προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών, με τίτλο «Φυσικοί κίνδυνοι και αντιμετώπιση καταστροφών», ανακοινώθηκε χθες.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα απονέμει δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών με ομώνυμο τίτλο, είναι δι-ιδρυματικό και δημιουργήθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Συνεργάζονται, επίσης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Αντικείμενο του δι-ιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι, σύμφωνα με την προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα, η προαγωγή της γνώσης και η ανάπτυξη της έρευνας, καθώς και η ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας, στην κατάρτιση επιστημόνων σε θέματα που αφορούν φυσικούς κινδύνους και καταστροφές και την αντιμετώπισή τους με σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές της επιστήμης διαχείρισης των περιβαλλοντικών κινδύνων. Στοχεύει δε στην παροχή μίας υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών προσαρμοσμένου στις ανάγκες του συγκεκριμένου κλάδου.

Το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, θα εισαχθούν στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών κατ’ ανώτατο όριο 25 μεταπτυχιακοί φοιτητές πτυχιούχοι Τμημάτων Γεωγραφίας, Γεωλογίας, Περιβάλλοντος, Δασολογίας και Πολυτεχνικών Σχολών Πανεπιστημίων της Ελλάδας ή αναλόγων του εξωτερικού αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είναι πλήρους φοίτησης και τα μαθήματα διεξάγονται στην έδρα του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Για την παρακολούθηση του προβλέπεται η καταβολή τελών φοίτησης ύψους 1.500 ευρώ.

Διευθυντής του προγράμματος εκλέχθηκε ο καθηγητής του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νίκος Ζούρος.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς και επιπλέον πληροφορίες για το πρόγραμμα, διατίθενται στην ιστοσελίδα: geography.aegean.gr/hazards και από τη Γραμματεία ΔΠΜΣ (τηλ. 22510-36402, e-mail: [email protected] και [email protected]).

ΑΠΕ

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...