Μια βραδιά για τον Μάικλ Δουκάκης με τον Παύλο Τσίμα

Πριν από τριάντα χρόνια ο Michael S. Dukakis, κυβερνήτης της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, κέρδισε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και διεκδίκησε την Προεδρία των ΗΠΑ. Παρόλο που στις εκλογές του 1988 επικράτησε ο George H.W. Bush, η επιρροή του Michael Dukakis ως δημοσίου προσώπου ήταν αδιαμφισβήτητα θετική, και η προσωπικότητα και οι αρχές του αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την ενασχόληση με τα κοινά και την προσφορά στον δημόσιο βίο.

Μετην αφορμή την επέτειο το Michael and Kitty Dukakis Center for Public and Humanitarian Service του ACT καλωσορίζει στη Θεσσαλονίκη τον Παύλο Τσίμα σε μία εκδήλωση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια (ΣΑΑΚ Ανατόλια) και του Συλλόγου Αποφοίτων του ACT – American College of Thessaloniki. Ο έγκριτος δημοσιογράφος θα μιλήσει στη Βιβλιοθήκη Bissell, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, στις 18:30, και θα μοιραστεί με το κοινό τις μνήμες και τις εντυπώσεις του από τον Ελληνοαμερικανό πολιτικό. Ο Παύλος Τσίμας είχε συναντήσει τον Michael Dukakis το 1999 για μία μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη. Στη δημοσιογραφική του έρευνα και παρουσίαση είχε αποτυπώσει τη διαδρομή της μεγάλης αυτής πολιτικής προσωπικότητας, τις προσδοκίες της ομογένειας των ΗΠΑ αλλά και των απανταχού Ελλήνων, φωτίζοντας στιγμές της πολιτικής και προσωπικής του διαδρομής, πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά τις εκλογές.

Τριάντα χρόνια μετά, το Dukakis Center επαναφέρει στο προσκήνιο του δημόσιου διαλόγου την περίπτωση του Michael Dukakisμε την ευκαιρία της δικής του «επετείου»: της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυσή του. Το Dukakis Center δημιουργήθηκε το 1999 στο ACT, το τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια, για να εμπλουτίσει το ακαδημαϊκό πρόγραμμα ενθαρρύνοντας παράλληλα τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά τιμώντας το παράδειγμα του ελληνικής καταγωγής πολιτικού. Έκτοτε το Dukakis Centerσχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα και ακαδημαϊκές δραστηριότητες – συνέδρια, workshops, ομιλίες, κά.-, ανοιχτές όχι μόνο στους φοιτητές του ACT αλλά σε όλη την Θεσσαλονίκη.

Η δραστηριότητα του Dukakis Centerθα συνοψιστεί σε ένα μίνι ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί για πρώτη φορά και έχει τίτλο “Now more tha never: the Story of the Dukakis Center”.

Η ομιλία και η συζήτηση θα διεξαχθεί στην αγγλική και στην ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία.

Για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής https://goo.gl/forms/VZC3oelbxD02T9Gt1

Πληροφορίες: [email protected]