Η μειωμένη ζήτηση στις οργανωμένες εκδρομές “γεννά” ευκαιρίες τελευταίας στιγμής

Η μειωμένη ζήτηση “γεννά” ευκαιρίες τελευταίας στιγμής στα οργανωμένα ταξίδια και αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για όσους δεν έχουν σχεδιάσει και οργανώσει κάποια εκδρομή για τις ημέρες των γιορτών του Πάσχα, σύμφωνα με όσα είπε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Βύρων Θεολόγης.

Όπως ανέφερε, άνοδος στη ζήτηση υπήρχε μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αρχής γενομένης από την αργία της 28ης Οκτωβρίου, σε ό,τι αφορά τις οργανωμένες εκδρομές από Ελλάδα προς διάφορους προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ωστόσο, δεν παρουσιάζεται η ίδια εικόνα για την περίοδο του Πάσχα, όπου η ζήτηση εμφανίζεται μειωμένη.
“Τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες που η ζήτηση είναι χαμηλότερη συγκριτικά με τις προηγούμενες γιορτινές περιόδους” σημείωσε ο κ. Θεολόγης και εξήγησε: “Πρώτον, φέτος το Πάσχα έπεσε νωρίς.

Από την άλλη, λειτουργεί ανασταλτικά η μόνιμη οικονομική δυσπραγία των Ελλήνων και τρίτον, δεν γίνονται εκδρομές λόγω των προβλημάτων με την Τουρκία, καθώς η ζήτηση για προορισμούς στη γειτονική χώρα είναι μηδενική”.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η κατά μία έννοια η “πρώιμη” έλευση του Πάσχα δυσκόλεψε το άνοιγμα αρκετών ξενοδοχείων -και μάλιστα σε δημοφιλείς προορισμούς- τα οποία δεν θα ανοίξουν αυτές τις ημέρες, καθώς έχουν προγραμματίσει διάφορες εργασίες ανακαίνισης.

Ο κ. Θεολόγης σημείωσε ότι όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για όσους επιθυμούν, τελευταία στιγμή, να κλείσουν κάποιο πακέτο σε οικονομικές τιμές.

Οι Έλληνες επιλέγουν, όπως είπε, προορισμούς όπου μπορούν να χαρούν τα έθιμα του Ορθόδοξου Πάσχα, όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Σκιάθος, η Κρήτη και άλλα πολλά μέρη της Ελλάδος, ενώ για τον ίδιο λόγο επιλέγουν αρκετοί και την Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό, σύμφωνα με τον κ. Θεολόγη, υπάρχει μια αύξηση στην προτίμηση των οδικών εκδρομών, που είναι πιο οικονομικές από τις αντίστοιχες αεροπορικές.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ