Ν.Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας είναι ανάλγητος…

Για εξαγορά συνειδήσεων και προσπάθεια χειραγώγησης των ελλήνων πολιτών, μέσω των παροχών που ανακοινώθηκαν χθες, κατηγόρησε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τον πρωθυπουργό, σε προεκλογική ομιλία του, σήμερα λίγο μετά τις 8 το βράδυ στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης, της ΔΕΘ.

Χαρακτηρίζοντας «ανάλγητο» τον Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκ νέου υποψήφιος για την Ευρωβουλή, εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για προσπάθεια του νέου δικοματισμού «να διαλύσει τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ».

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, είπε πως ανακοινώθηκαν προεκλογικά για δύο λόγους: για να κρύψουν και να συγκρατήσουν τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και για να καλύψουν «τα μεγάλα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από τη διακυβέρνηση Τσίπρα. Καταλόγισε στην κυβέρνηση επικοινωνιακή διαχείριση στην τραγωδία στο Μάτι και ανοχή στις προκλητικές  συμπεριφορές Πολάκη και μίλησε για ένα πρωθυπουργό που έλεγε «ότι θα κομίσει ένα νέο ήθος και είδαμε να μιμείται τις χειρότερες και προκλητικότερες συμπεριφορές του χθες, κάνοντας διακοπές σε κότερα πολυεκατομμυριούχων».

«Δυστυχώς η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση, η οποία χειρίζεται πολύ σοβαρά οικονομικά ζητήματα, όπως είναι η κοινωνική πολιτική που αφορά μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, απολύτως με εκλογικά και δημοσκοπικά κριτήρια», είπε και αναφέρθηκε σε προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «εξαγοράσει» την δημοκρατική παράταξη. «Βλέπουμε πρωτοφανή πράγματα, βλέπουμε στελέχη εκεί πού ασκούσαν σκληρή κριτική να αλλάζουν τροπάρι και να γίνονται υπουργοί. Πρόκειται για πρακτική συναλλαγών. Έφτασαν να μας πουν ότι η Κουντουρά είναι αντιδεξιά και ο Κόκκαλη ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό» τόνισε και απευθυνόμενος στον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης, είπε πως εξαπατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αγωνιστεί, ώστε η λαική βάση της Δημοκρατικής Παράταξης, «στις 26 του Μάη να επιστρέψει στο σπίτι της».

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μίλησε για ακροβατισμούς στα εθνικά θέματα που μας κόστισαν την μακεδονική ιθαγένεια και απέδωσε την επίτευξη της Συμφωνίας αποκλειστικά στην παρουσία του Ζ. Ζάεφ. Κλείνοντας έκανε ένα απολογισμό της παρουσίας του στο Ευρωκοινοβούλιο και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους, που γέμισαν την αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», στις ευρωεκλογές να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής «υπέρ της Ευρώπης των λαών, της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της ευρωπαϊκής συνοχής». Όπως είπε, «κάθε ψήφος στη ΝΔ στις ευρωεκλογές, είναι ψήφος στο κόμμα της κυρίας Μέρκελ και του κ. Βέμπερ που εκφράζει την θεσμική στασιμότητα και οδηγεί στην γερμανική Ευρώπη. Κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος σε μία αντιευρωπαϊκή Αριστερά, μελανσονική, που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει την προσπάθεια πολιτικής ενοποίησης».