Ν. Βούτσης: «Το ταμείο θα γίνει το ’19 για την κυβέρνηση»

Για άλλη μια φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το “ταμείο” θα γίνει το ’19 και όλα θα κριθούν μέσα στο “μεγάλο κάδρο” των εξελίξεων διεθνώς και ιδιαίτερα μέσα στην Ε.Ε.». Ο κ. Βούτσης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά» και τόνισε ότι «η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται μια εύλογη πίστωση χρόνου ώστε η χώρα να ξεφύγει από τη μέγγενη των περιοριστικών πολιτικών λιτότητας».

Αναφερόμενος στους θεσμούς είπε ότι «για δικούς τους λόγους υπονομεύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης» και συμπλήρωσε: «Είναι προφανές ότι πρέπει έγκαιρα να ληφθούν οι αποφάσεις για το χρέος, έτσι ώστε να μπορούν να εκτιμηθούν και να υλοποιηθούν σαφώς μικρότερα πλεονάσματα από αυτά που έχουν επιβληθεί για το 2018 και ύστερα».

Για τις νέες τηλεοπτικές άδειες ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε «μείζον γεγονός» το ότι έγινε η διαδικασία αδειοδότησης και ότι «πλέον υπάρχει ένα θετικό θεσμικό προηγούμενο και υπόδειγμα», ενώ για τους εργαζόμενους στο χώρο είπε ότι «το κυριότερο είναι να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι μέσα στο νέο ψηφιακό τοπίο των ιδιωτικών και συνδρομητικών τηλεοπτικών σταθμών, των περιφερειακών, των θεματικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων».

Τέλος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις είπε ότι «το πόρισμα της Επιτροπής το αμέσως προσεχές διάστημα θα έρθει προς συζήτηση και στην Ολομέλεια».