ΝΔ: Η κερκόπορτα της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο δεν θα ανοίξει

Την ανησυχία του σχετικά με τα σενάρια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, εκφράζει ο τομεάρχης Εθνικής Άνυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Είχα προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να συζητήσει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, για να “λύσει” τα ελληνοτουρκικά όπως το Σκοπιανό. Μετά τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, ο Τούρκος ΥΠΑΜ δηλώνει ότι τους ανήκει το Αιγαίο και η Κύπρος.? ?Η κερκόπορτα αυτή δεν θα ανοίξει!», αναφέρει ο κ. Κικίλιας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Ένωση Κεντρώων: σύγκλιση των Πολιτικών Αρχηγών 

«Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας για το Αιγαίο και την Κύπρο είναι απαράδεκτες και προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στη χώρας μας, όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί οι δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου για το Αιγαίο», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, και καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή. Ζητά, επίσης, τη άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Δυστυχώς, όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.