Νέα αθώωση για τους συνδικαλιστές του ΑΠΘ που αντιτάχθηκαν στο «νόμο Διαμαντοπούλου»

Αθωώθηκαν εκ νέου σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης συνδικαλιστές εργαζόμενοι και μέλη ΔΕΠ του ΑΠΘ που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο – πλαίσιο (ν. 4009/2011) και στις εκλογές για την ανάδειξη του συμβουλίου διοίκησης το Φεβρουάριο του 2012.

Κατηγορούμενοι για διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης ήταν τα μέλη ΔΕΠ Γ. Καλφακάκου, Γ. Κρεστενίτης, Α. Μπένος, Ν. Νικολάου και Γ. Τσιλιγκιρίδη καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ Γιάννης Κουρμούλης. Ολοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι για τη ματαίωση των εκλογών  για το συμβούλιο διοίκησης του ΑΠΘ που είχαν προγραμματιστεί για τις 15 Φεβρουαρίου 2012. Οι εκλογές τότε είχαν ματαιωθεί μετά από συγκέντρωση που έγινε έξω από το κτίριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ από φοιτητές, καθηγητές και υπαλλήλους. Λόγω της συγκέντρωσης η οργανωτική επιτροπή των εκλογών είχε κηρύξει “βιαίως διαλυθείσα” την επαναληπτική ψηφοφορία αν και δεν ασκήθηκε καμιάς μορφής βία. Μάλιστα για το θέμα αυτό ο τότε κοσμήτορας της Νομικής σχολής Ν. Παρασκευόπουλος είχε δηλώσει ότι «οι εκλογές ματαιώθηκαν χωρία βία, λόγω της πυκνής παρουσίας κόσμου». Ο Νίκος Παρασκευόπουλος όπως και ο πρώην πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος κατέθεσαν σήμερα στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορούμενων.

Για τις κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου το 2012 είχαν βρεθεί ξανά κατηγορούμενοι στις 2 Μαρτίου στο ίδιο δικαστήριο οι Γιάννης Κρεστενίτης, Δημήτρης Ραπτάκης, Χριστίνα Αδάμου, Νίκος Νικαλάου ως μέλη του «Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ΑΠΘ»   και ο Ιωάννης Κουρμούλης, πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ για την «παρέμβαση» που έγινε στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ στις 8 Φεβρουαρίου 2012 όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει συνάντηση των μελών των κληρωθέντων εφορευτικών επιτροπών με την Οργανωτική Επιτροπή Εκλογής Μελών του Συμβουλίου της Διοίκησης του ΑΠΘ. Ωστόσο και τότε κηρύχθηκαν αθώοι από το δικαστήριο.

Με τη σημερινή δίκη κλείνει ο κύκλος των διώξεων που είχαν ασκηθεί τόσο σε υπαλλήλους και καθηγητές του ΑΠΘ οι οποίοι είχαν αντιταχθεί στο «νόμο Διαμαντοπούλου» και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις μαζί με τους φοιτητές. Συνολικά είχαν σχηματιστεί τέσσερις δικογραφίες από τις οποίες οι δύο τέθηκαν στο αρχείο με βάση το «νόμο Παρασκευόπουλου» για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...