Νέα ημερομηνία προβολής για το «Φρανκενστάιν τζούνιορ»

Ορίστηκε νέα ημερομηνία (Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, 20.30) της δημόσιας δωρεάν προβολής της ταινίας «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» του Μελ Μπρουκς, από τις ωραιότερες κωμωδίες όλων των εποχών, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για την 6η του Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, αλλά αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη δωρεάν ανοιχτή προβολή που διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά στα δυτικά της πόλης, σε συνεργασία με τον δήμο Παύλου Μελά και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης ανοιχτής προβολής της ταινίας Chinatown στις αρχές Ιουλίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.500 θεατές.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Τζιν Γουάιλντερ, που πέθανε πριν από λίγες ημέρες.

Η ταινία

Φρανκενστάιν Τζούνιορ / Young Frankenstein

(ΗΠΑ, 1974)

Σκηνοθεσία: Μελ Μπρουκς. Με τους: Gene Wilder, Madeline Kahn, Marty Feldman, Cloris Leachman. Ασπρόμαυρη, 106΄.

Ο εγγονός του Φρανκενστάιν ντρέπεται για τη διάσημη καταγωγή του. Δεν θέλει καν να τον φωνάζουν Φρανκενστάιν και επιμένει στο όνομα Φρανκενστίν. Τις αναστολές του ξεπερνά, όταν κληρονομεί το κάστρο και το ημερολόγιο με τις σημειώσεις του παππού του. Τότε βάζει ξανά μπρος τα πειράματα του προγόνου του με απρόβλεπτες συνέπειες…

Η ταινία προτάθηκε για Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου και Ήχου καθώς και για τις Χρυσές Σφαίρες Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου (Κλόρις Λίχμαν και Μάντλιν Καν, αντίστοιχα).