Νέα καταγγελία στη Θεσσαλονίκη από εργαζόμενο που απολύθηκε επειδή δεν επέστρεψε το δώρο Χριστουγέννων

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τις πρακτικές εργοδοτών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των γιορτών κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους προκειμένου να αποφύγουν τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις και στη συνέχεια το απαίτησαν και το πήραν πίσω σε… μετρητά.

Όπως καταγγέλλει στο dailythess.gr διανομέας σε γνωστό κατάστημα της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης, απολύθηκε πριν από λίγες ημέρες επειδή αρνήθηκε να επιστρέψει στον εργοδότη το δώρο Χριστουγέννων. Μάλιστα όπως αναφέρει η ίδια πρακτική επιβλήθηκε σε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης οι οποίοι τελικά ενέδωσαν στις απειλές του εργοδότη.

«Μου ζήτησε να επιστρέψω τα 420 ευρώ που έδωσε ως δώρο Χριστουγέννων και επειδή αρνήθηκα με απέλυσε μετά από ενάμισι χρόνο εργασίας στη συγκεκριμένη επιχείρηση» είπε στο dailythess.gr o εργαζόμενος.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες στο συγκεκριμένο κατάστημα οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα είναι δηλωμένοι ότι απασχολούνται με μειωμένο ωράριο αλλά στην πραγματικότητα εργάζονται από οχτώ έως έντεκα ώρες. «Πρέπει να οι αρμόδιοι να κάνουν αυστηρούς ελέγχους και να τιμωρούν αυτούς τους εργοδότες. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είτε φοβούνται, είτε δε γνωρίζουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Αυτό το πράγμα που επικρατεί πάντως σήμερα στις περισσότερες επιχειρήσεις είναι ζούγκλα» λέει ο εργαζόμενος.