Νέοι φωτογράφοι στη Μονή Λαζαριστών

Έκθεση με τίτλο «Όψεις νέων φωτογράφων» παρουσιάζει από 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2016 στη Μονή Λαζαριστών (αίθουσα εκδηλώσεων) η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» του δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Στην έκθεση παρουσιάζουν τη δουλειά τους 61 νέοι φωτογράφοι, που παρακολούθησαν το εισαγωγικό σεμινάριο στη φωτογραφία που διοργανώθηκε από τη  Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» του δήμου Παύλου Μελά, ανελλιπώς,  από τον Οκτώβριο του 2006 έως το Mάρτιο του 2013. Μετά από μια διακοπή τριών χρόνων, το σεμινάριο επανήλθε φέτος με νέα χαρακτηριστικά και δυναμική. Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αφορούσε στην κατάρτιση στις βασικές τεχνικές λήψεις και επεξεργασίας της φωτογραφίας, στη γνωριμία με τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα, περιελάμβανε μια ξενάγηση στην ιστορία της, αλλά κύρια εστίασε στην αισθητική της προσέγγιση δίνοντας τη δυνατότητα για εισαγωγή στον κόσμο της φωτογραφίας και στο δημιουργικό παιχνίδι της έκφρασης.

Για την έκθεση σημειώνει ο Τριαντάφυλλος Κουρούκλας, εκπαιδευτής στο σεμινάριο: «Ο φωτογράφος, πίσω από το παράθυρο της μηχανής του, βλέπει, επιλέγει, φωτογραφίζει… Κινούμενος στον χώρο και ανάμεσα σε ανθρώπους, αναζητά το φωτογραφικό γεγονός και την υπέρβαση αυτής της πραγματικότητας. Μέσα από τη ματιά του, μέσα από τη διαφορετικότητα στην έκφραση, μεταμορφώνει αυτήν την πραγματικότητα και προσδοκά στην εσωτερική ευχαρίστηση  και στη δημιουργία ενός προσωπικού κόσμου που ανήκει στο χώρο του φανταστικού. Οι 111 φωτογραφίες της έκθεσης, με ποικιλία στη θεματολογία και στις ματιές των φωτογράφων, δίνουν  μια πρώτη  γεύση  της φωτογραφικής προσέγγισης του καθενός για την πραγματικότητα και τον κόσμο, μέσα από το παράθυρο του φωτογραφικού μέσου. Στόχος της έκθεσης είναι να δώσει στους νέους φωτογράφους βήμα επικοινωνίας με το κοινό, μέσα από την εμπειρία μιας δημόσιας παρουσίασης».

Μονή Λαζαριστών, 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2016, ώρες λειτουργίας κάθε μέρα 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:30.