Για τη Θεσσαλονίκη που μεταμορφώνεται μίλησε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ελένη Ψυχούλη, σημειώνοντας ότι “η πόλη έχει ανθίσει με τα γκουρμέ φεστιβάλ καθώς την επισκέπτονται άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό”. Ψηλά στις προτιμήσεις της κ.Ψυχούλη πάντως, παραμένουν “ως σταθερές αξίες”, οι μεζέδες και το κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν τα ονόματα της νέας ομάδας των τριών Ambassadors chefs, οι οποίοι θα είναι οι φετινοί πρεσβευτές της τοπικής γαστρονομίας και θα συνοδεύουν τις αποστολές στο εξωτερικό. Πρόκειται για τον Λάμπρο Ρώσσιο, τον Αντώνη Μουστάκη και τον Δημήτρη Τασιούλα. Την ίδια ώρα έγινε και η παρουσίαση του νέου γαστρονομικού καλαθιού με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, που θα τους συνοδεύσει στο εξωτερικό για να προβάλει και να αναδείξει τον αγροτοδιατροφικό πλούτο της περιοχής.
Αναφερόμενη στη φετινή διοργάνωση, η υπεύθυνη της Detrop – Oenos, Σέβη Καφφά, έκανε λόγο για εξαιρετικά αποτελέσματα και τόνισε ότι καταγράφηκαν συμμετοχές από κάθε γωνιά της Ελλάδος και εκθέτες που κάλυψαν όλη την γκάμα των προϊόντων.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ