Ντοκιμαντέρ για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στο Θεατράκι της οδού Χηλής

Στην προβολή του ντοκυμαντέρ “Η παρατεταμένη απελευθέρωση” για την ιστορική επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης στις 30 Οκτωβρίου του 1944 από τον ΕΛΑΣ καλεί σήμερα όλους τους Καλαμαριώτες η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς, στις 18:30 στο «Θεατράκι της οδού Χηλής».

Είναι μια παραγωγή του TV 100 και του Ιστορικού Αρχείου Θεσσαλονίκης, για την οποία τα στελέχη του Αρχείου εργάστηκαν υπερεντατικά, ώστε να βγει όλο το ντοκουμέντο.
Μιλούν δέκα αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες της Απελευθέρωσης της πόλης μας από τον ΕΛΑΣ, πέντε καθηγητές Ιστορίας του Α.Π.Θ., καπετάνιοι και αρχηγοί των μονάδων και συνταγμάτων που πήραν ενεργό μέρος στην απελευθέρωσή μας. Μετά την προβολή του ντοκυμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές του και πρωταγωνιστές της τότε εποχής.

Στον χώρο του θεάτρου συνεχίζεται η έκθεση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης – Ιστορικό και Συλλεκτικό Αρχείο Θεσσαλονίκης Μάνου Μαλαμίδη, μέχρι τις 8 Νοεμβρίου και από ώρα 11:00 ως και 21:00 καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα.