Ο ακροδεξιός λαϊκισμός της ΝΔ βλάπτει σοβαρά και την υγεία…

Το “κάτσε κάτω μωρή μα@@κω”, ήταν ένα από τα …άκρως πολιτικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν χθες κάποια στελέχη της ΝΔ, στην εκδήλωση για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο Ολύμπιον, προκειμένου να …ασκήσουν κριτική στις θέσεις που ανέπτυσσε η ΥΜΑΘ, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, για την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας. Τα εν λόγω στελέχη της ΝΔ, προέβησαν σε αυτή την …τεκμηριωμένη, συνεκτική και εμπεριστατωμένη πολιτική κριτική, παρουσία της μεγάλης αδελφής του αρχηγού της ΝΔ, της Ντόρας Μπακογιάννη όπως και της ευρωβουλευτού και πρώην εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη αλλά και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα .

Προφανώς ήθελαν να δείξουν στις μεγάλες κυρίες της ΝΔ αλλά και στον “πινακιδοφάγο” περιφερειάρχη, ότι παραμένουν παθιασμένα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, τιμώντας τις αγωνιστικές παρακαταθήκες του “τσεκουροφόρου” Βορίδη και του “κομμουνιστοφάγου” Αδώνιδος. Ακούστηκαν και άλλα συνθήματα με ερωτικό περιεχόμενο, διότι οι γαλάζιοι όπως φαίνεται, το πάνε το ερωτικό το λεξιλόγιο και το γράμμα. Μόλις πρόσφατα δεν ήταν που ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, ο εκλεκτός του Κούλη, σε ραδιοφωνική εκπομπή, ασκώντας παρόμοια …τεκμηριωμένη, συνεκτική και εμπεριστατωμένη πολιτική κριτική στον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλου, πρότεινε ευθέως και με περισσό θάρρος, «γ@@@σέ τον τον μ@@@α»; Μιλάμε για μία θέση – πρόταση με ξεχωριστή βαρύτητα που δεν σηκώνει αντίλογο. Όπως και το “κάτσε κάτω μωρή μα@@κω” είναι ένα επιχείρημα που δεν αντέχει την πολιτική αντιπαράθεση. Γι αυτό και η ΥΜΑΘ σηκώθηκε κι έφυγε. Γιατί οι παριστάμενοι μεγαλόσχημοι του νοσοκομείου ή της ΝΔ δεν ενοχλήθηκαν.

Εν κατακλείδι λοιπόν να πούμε πως και στις δύο περιπτώσεις, και στα δύο …επιχειρήματα ή θέσεις που εκφράστηκαν, διακρίνουμε ότι υπάρχει ένας επιθετικός προσδιορισμός που είναι κοινός. Αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι στη ΝΔ διαθέτουν ένα κοινό όραμα, μία κοινή φρασεολογία, μία κατακτημένη, μέσα απο την εμπειρία, επιχειρηματολογία, ένα τέλος πάντων κοινό γνώρισμα. Δηλαδή γνωρίζουν από “μα@@@ια” και όταν χρειαστεί, προεκλογικά ιδίως, την χρησιμοποιούν αναλόγως…

Φ.Δ.