Ο αθλητής Κικίλιας, ο γιατρός Κικίλιας! Ο άνθρωπος;

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μας ήρθε χάρη στο 39,5% των Ελλήνων ψηφοφόρων. Και φυσικά θα καταργήσει τον νόμο που προέβλεπε ότι στις επόμενες εκλογές θα ισχύσει η ισότητα της ψήφου, δηλαδή η απλή αναλογική. Πώς; Θα βρει τον τρόπο. Εδώ το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι θα γίνει το μάθημα των θρησκευτικών σκέτη κατήχηση και η θεούσα υπουργός μας γύρισε στην τουρκοκρατία, υποσχόμενη ιεροδιδασκάλους.

Με την ψήφο μάλιστα και των greekamericans, και τη σχιζοφρενική πολιτική ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ («ένας είναι ο εχθρός, ο … ΣΥΡΙΖΑ), η πρόβλεψη για καμιά εικοσαριά χρόνια Δεξιάς δεν δείχνει απίθανη. Αν χρειαστεί, υπάρχουν και δέντρα, πεθαμένοι και επιστολικές ψήφοι.

Όμως αυτά είναι θέματα πολιτικής καπατσοσύνης και κατανόησης, από τους φουκαράδες (τουλάχιστον), ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήρθε για να διορίσει τα αχαΐρευτα παιδιά τους, αλλά για να αλλάξει ό,τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο τα στραβά (όσα έκανε), αλλά και τα ολόσωστα. Ετσι, από το γινάτι προβληματικών ατόμων που επειδή κουβαλάνε ένα γνωστό επίθετο ψηφίζονται από όσους βαριούνται να καταλάβουν τι σημαίνουν κλεπτοκρατία και πελατειακή σχέση, η χώρα θα ξαναγίνει μπάχαλο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτίθεται ότι θα φρόντιζε τους ανήμπορους, αυτούς που δεν χάιδεψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το κάνει. Ικανοποιεί όλα τα άρρωστα ένστικτα των φασιστοειδών που εκτός από αγράμματοι και ανιστόρητοι μακεδονομάχοι είναι ρατσιστές και θεωρούν τους πρόσφυγες κατάρα, κίνδυνο, παράδοση της χώρας σε αλλόθρησκους.

Το να τα λέει αυτά ο κ. Σαμαράς για να ταΐζει το ακροατήριο του, το καταλαβαίνω. Αυτό που αδυνατώ να συλλάβω είναι πώς ο εξαμηνίτης πολιτικός εξόριστος και πρόσφυγας Κυριάκος Μητσοτάκης, που βίωσε, όπως ισχυρίζεται, τον πόνο της ξενιτιάς αλλά προφανώς όχι υπαιθρίως, έδωσε την εντολή να πάψουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να χορηγούν ΑΜΚΑ στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Εντάξει, αυτός έχει ασπασθεί το δόγμα ότι η ανισότητα είναι όχι απλώς θεμιτή αλλά αναπόφευκτη. Άλλο ο πρόσφυγας Μητσοτάκης κι άλλο ο τουρκόσπορος παππούς μου. Άλλο η πρόσφυγας Ντόρα κι άλλο η Κούρδισσα μάνα που την κυνηγάνε και ο Ασαντ και ο Ερντοάν.

Και με ξεπερνάει κυρίως κάτι: ότι ο πρώην καλαθοσφαιριστής αλλά πάντα γιατρός Βασίλης Κικίλιας, δεν παραιτήθηκε όταν του ζητήθηκε να δώσει εντολή στους γιατρούς και τα νοσοκομεία που εποπτεύει για να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους βασανισμένους, πληγωμένους, μωρομάνες, ακόμη και στα παιδάκια.

Ο γιατρός Κικίλιας άλλα έλεγε πριν από τις εκλογές. Κι όλο το θρησκόληπτο παρακράτος, που στήριζε την ακροδεξιά πια ΝΔ, ούρλιαζε ότι τα προσφυγόπουλα δεν πρέπει να πηγαίνουν στα αμόλυντα σχολεία των παιδιών μας, διότι μπορεί να μην είναι εμβολιασμένα, μπορεί το ένα, μπορεί το άλλο. Όμως τα προσφυγόπουλα και εμβολιασμένα ήταν και τα φρόντιζαν γιατροί είτε των ΜΚΟ είτε του ΕΣΥ.

Τώρα που τα προσφυγόπουλα επισήμως δεν θα εμβολιάζονται, τώρα που οι ΜΚΟ απαξιώνονται συστηματικά από τους φασίστες των ΜΜΕ και δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τους πρόσφυγες στα camps (γιατί δεν τα λέμε στρατόπεδα;) όπου πλέον στοιβάζονται κατά χιλιάδες, θα είναι υγειονομική βόμβα ή όχι; Μήπως το επόμενο βήμα θα είναι η υποχρεωτική καραντίνα για πρόσφυγες και μετανάστες, όπως έκαναν οι ντόπιοι κάτοικοι της Ελλάδας όταν έφτασαν εδώ οι πρώτες καραβιές όσων Ελλήνων γλίτωσαν από τη σφαγή στη Μικρασία;

Είναι άλλο πράγμα να λέει π.χ. ανοησίες ο Καραμανλής ο νεότερος για το μετρό της Θεσσαλονίκης (και βέβαια δεν λέμε «όσον αναφορά» όπως ο εξ αγχιστείας κληρονόμος) και άλλο να αφήνει στο έλεος των επιδημιών και όλων των ασθενειών που πλήττουν τους εξασθενημένους οργανισμούς ένας γιατρός. Αθλητής κάποτε παύεις να είσαι. Αλλά γιατρός που έδωσες τον όρκο του Ιπποκράτη παραμένεις όσο υπάρχεις, όσο είσαι δηλαδή άνθρωπος. Εκτός κι αν…