Ο Κ. Χατζηδάκης εγκαλεί τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Φ. Λαμπρίδη

Tην δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Φωτεινή Λαμπρίδη, στοχοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, επειδή «τόλμησε» να μεταφέρει τη θέση των καλλιτεχνών για την τη εν αγνοία χρήση της συνάντησης που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε προεκλογικό σποτ του κόμματος. «Δεν ενδίδω σε απόπειρες άσκησης ψυχολογικής πίεσης», απάντησε η δημοσιογράφος.

Καλεσμένος της εκπομπής «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ ήταν χθες ο Κωστής Χατζηδάκης, κατά την οποία κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών τόσο για την πολιτική εκμετάλλευση της συνάντησής τους με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και για τις θέσεις του για τα πνευματικά δικαιώματα. Όταν η Φωτεινή Λαμπρίδη αναφέρθηκε σε «ατόπημα» μεταφέροντας τις ανακοινώσεις των δημιουργών όμως, ο κ. Χατζηδάκης στράφηκε προσωπικά εναντίον της.

«Παίρνετε θέση εσείς; Ποια ατοπήματα έγιναν; Εσείς είστε δημοσιογράφος της ΕΡΤ. Μιλάτε για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και παίρνετε θέση και λέτε ότι έχει κάνει ένα ατόπημα. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης πέρα από τον θεσμικό του ρόλο έχει και μια διαδρομή. Δεν έχει ανάγκη να δείξει δύο καλλιτέχνες για να πάρει ψήφους. Είμαστε μπροστά στις δημοσκοπήσεις», είπε συγκεκριμένα.

Μάλιστα επανήλθε μέσω Twitter σήμερα στο θέμα, γράφοντας πως «Μερικοί στην ΕΡΤ είναι αμετανόητοι! Δεν ξέρουν να κρατούν στοιχειωδώς τη θέση τους απέναντι στη ΝΔ».

Απαντώντας στη στοχοποίησή της, η Φωτεινή Λαμπρίδη έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στo Facebook:

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αντιλαμβάνεται τον ρόλο του δημοσιογράφου στη δημόσια τηλεόραση προφανώς ως έναν ρόλο – γλάστρα που θα δίνει απλώς πάσα σε κάθε πολιτικό για να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του χωρίς να απευθύνει τις δύσκολες ερωτήσεις εκ μέρους της κοινωνίας. Διαμαρτυρήθηκε στον αέρα κι έπειτα με εγκάλεσε στο twitter επειδή χρησιμοποίησα τη λέξη «ατόπημα» για το βίντεο του Κ. Μητσοτάκη με τους δημιουργούς το οποίο δημοσιεύθηκε χωρίς την έγκρισή τους με δηλώσεις του που ενόχλησαν.

Επικαλέστηκα τις δηλώσεις των ίδιων των δημιουργών και η λέξη ατόπημα ήταν ο πιο ήπιος χαρακτηρισμός που θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει καθώς οι ίδιοι μίλησαν για εκμετάλλευση από την πλευρά του αρχηγού της ΝΔ (Ο τίτλος ήταν «Όχι στην προεκλογική εκμετάλλευση των δημιουργών»). Ανάμεσά τους και ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και σπουδαίος συνθέτης κος Ξαρχάκος που κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να κατεβάσει το βίντεο λέγοντάς που πως οι δημιουργοί δεν είναι επαίτες.

Οι δημοσιογράφοι της Άλλης Διάστασης μεταφέρουμε τα ερωτήματα που καίνε την κοινωνία σε όλους τους εκπροσώπους. Το ίδιο κάνουμε στις συνεντεύξεις μας με όλα τα κυβερνητικά στελέχη και τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου πιστή στις αρχές της δημοσιογραφίας χωρίς να ενδίδω στις απόπειρες άσκησης ψυχολογικής πίεσης (το λέω κομψά).

tvxs