«Ο Κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη αποδείχθηκε πολύ λίγος για πρωθυπουργός»

Για γκρίζες και σκοτεινές στιγμές για την οικονομία και την καθημερινότητα έκανε λόγο ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στην παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα εξήγγειλε ο κύριος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

«Ο κύριος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη αποδείχτηκε «πολύ λίγος για Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων». Αυτό προκύπτει και από τις απαντήσεις του στη χθεσινή συνέντευξη τύπου. Για παράδειγμα η πρώτη ερώτηση που του τέθηκε από την ιστοσελίδα Voria και το δημοσιογράφο Τάσο Τασιούλα. Στο ερώτημα μήπως τελικά τα οικονομικά δεδομένα δεν ήταν τόσο χάλια όπως τα περιέγραφε με αποτέλεσμα να μπορεί να εξαγγέλλει παροχές περίπου 1,2 δις, απάντησε λέγοντας πως τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα όσο τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η υπεραπόδοση δύο μηνών Ιουλίου και Αυγούστου έχει σαν αποτέλεσμα να μπορεί να μοιράσει 1,2 δις. Εάν αυτό δεν είναι διχαστικό, εάν αυτό δεν αγγίζει τα όρια της πολιτικής απάτης, επιτρέψτε μου μάλλον προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Τον ρωτάνε αν θα υπάρξει εξεταστική για τις πρώτες διαπραγματεύσεις και απαντά λέγοντας πως είναι υπέρ της διάκρισης των εξουσιών και πως την απόφαση δεν θα τη λάβει η κυβέρνηση αλλά η Βουλή διά της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Ποιος είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας; Εγώ; Το ίδιο πρόσωπο δεν είναι;

Θέλω να θυμίσω πως το Σαββατοκύριακο είχαμε και άλλες πολύ γκρίζες και σκοτεινές στιγμές για την οικονομία και την καθημερινότητα των ανθρώπων. Σε ότι αφορά τα εργασιακά, η κατάργηση του νόμου για τη δήλωση των υπερωριών χτυπάει στο κέντρο του νευρικού συστήματος των εργαζομένων. Η πιο χαρακτηριστική όμως ασυνέπεια του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν το γεγονός ότι ενώ είχε υποσχεθεί ότι η διαπραγμάτευση για τα πλεονάσματα ξεκινάει από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τώρα πάμε για ενάμιση χρόνο μετά».