Ο μεγάλος αδελφός της… Χριστίνας και η δεξιά πολυκατοικία στο δήμο Θεσσαλονίκης

Μεγάλος προβληματισμός μαθαίνουμε ότι υπάρχει στη δεξιά πολυκατοικία για τις εκλογές στον κεντρικό δήμο και την προοπτική να βγάλουν δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Όχι μόνο δεν έχουν αφήγημα και στρατηγική και αναμασούν παλιά ξινά σταφύλια, αλλά ψάχνονται και με τον υποψήφιο. Όπως όλα δείχνουν, στο τέλος μπορεί να έχουν μούστο αλλά όχι δήμαρχο.

Καταρχάς υπάρχει ο χρισμένος, ο εκλεκτός του Κούλη: ο Νίκος Ταχιάος. Δηλαδή ο μεγάλος αδελφός της Χριστίνας, πρώην βουλεύτριας του Ποταμιού. Πώς λέγαμε κάποτε «Κυριάκος ο αδελφός της Ντόρας»; Κάτι παρόμοιο, αλλά στο επαρχιακό, σε ερασιτεχνική κατηγορία. Κάτι σαν b movie. Ο Φάκας τον διάλεξε τον… protagon;

Έβαλαν και τον Τζακόπουλο να παριστάνει τον κεντροδεξιό ψάλτη, αλλά δεν φτάνει. Τον Τζακόπουλο που Ταχιάος και Φάκας κάποτε σαμποτάρανε για να μην κατέβει για δήμαρχος, για να είναι σήμερα υποψήφιος …ο φιλελές αδελφός της Χριστίνας. Διότι τότε αν είχε κατέβει ο Τζακ, σήμερα ο αδελφός της Χριστίνας άντε να ήταν υποψήφιος κοινοτικός στην Ανάληψη.

Και η… δεξιά πολυκατοικία

Υπάρχει και κάποιος Κυριζίδης. Ποιος είναι αυτός; Κάπου τριγύρω φτερουγίζει κι ο Αηδονόπουλος που ψάχνει για ΑΝΕΛ…ιξη. Θυμίζει όμως άλλες πτήσεις, του φτερωτού των 18 εκατομμυρίων του οποίου ήταν αντιδήμαρχος.

Όπως βέβαια και ο Ταχιάος που τον ξέπλυνε τον φτερωτό μαζί με τον Λεμούσια, ως μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο.

Υπάρχει και το λαϊκό δεξιό κερασάκι του Ψωμιάδη, αλλά με… πρωτογενές υλικό που λέει ο Ορφανός, μόνο στα ραγκουσάρια φτουράς.

Μετά είναι κι ο Ζέρβας, αλλά εδώ πρόκειται για περίπτωση λίγο ΠΑΣΟΚ, λίγο θάλασσα και το σόι του.

Υπάρχει και ο εν αποστρατεία, πρώην γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης που σου λέει «κάθομαι που κάθομαι δεν πάω για ψάρεμα;».

Τέλος είναι κι ο Ορφανός που είναι… Παοκάρα. Καλός ο George, τον αγαπάει και ο Ιβάν, αλλά δεν ψάχνουν για δήμαρχο Τούμπας.

Με λίγα λόγια στο δεξιό συνοικισμό υπάρχει πρόβλημα. Όσο και να φωνασκούν τα… τοπικά ΣΚΑΪ για τον εκλεκτό της οικογενείας, η Βαβέλ καλά κρατεί και αν τελικά βγει κάποιος από αυτούς δήμαρχος, Μπουτάρη θα λέμε και θα κλαίνε…

Φ. Δ.