Ο Μπουτάρης δημιουργεί «Κίνηση Πολιτών» για τα αρχαία της Βενιζέλου

Πρωτοβουλία για να μη φύγουν τα αρχαία από το σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου, μαθαίνουμε ότι αναλαμβάνει ο πρώην πια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που εμφανίζεται ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για το θέμα, αύριο συγκαλεί σύσκεψη στελεχών και πολιτών, προκειμένου να συντονιστούν σχετικές παρεμβάσεις και ενέργειες. Υπάρχουν δε και σκέψεις για τη δημιουργία και «Κίνησης Πολιτών για τα αρχαία της Βενιζέλου», η οποία θα παρακολουθεί την πορεία των έργων, θα ενημερώνει και πιθανά θα κινητοποιεί τους πολίτες για την προστασία των αρχαίων.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετέχουν αυτοδιοικητικοί, επιστήμονες και κοινωνικά στελέχη που έχουν ταχθεί υπέρ της παραμονής και προστασίας του χώρου των αρχαίων στο σταθμό της Βενιζέλου.

«Πάνω από το πτώμα μου θα περάσετε για να τα κουκουλώσετε τα αρχαία…»

Το 2013 όταν η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου εξέταζε τη μεταφορά των αρχαίων από το σταθμό Βενιζέλου, ο Γιάννης Μπουτάρης, απευθυνόμενος στο τότε υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, είχε τονίζει πως «πάνω από το πτώμα μου θα περάσετε για να τα κουκουλώσετε τα αρχαία και να τα απομακρύνετε από το σταθμό». Από τότε η γραμμή στη πόλη είναι “και μετρό και αρχαία”.

Στον απολογισμό του, πριν λίγες ημέρες, αφήνοντας το δημαρχιακό θώκο, είχε πει πως η φασαρία για τα αρχαία της Βενιζέλου γίνεται για τα λεφτά και μιλήσει για κόλπα της κοινοπραξία που θέλει να ζητήσει περισσότερα χρήματα. Έβαλε μάλιστα στο κάδρο ως συνεργαζόμενους με τους εργολάβους, τους Σιμόπουλο και Ζορμπίδη και επανέλαβε ότι αν φύγουν τα αρχαία θα υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση 2 ετών στη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο κυρ Γιάννης λοιπόν δεν τα παρατάει, όπως ίσως θα ήθελαν κάποιοι. Εμφανίζεται αποφασισμένος να υπερασπιστεί το έργο του, δηλώνει ενεργός πολίτης και σίγουρα αν το θελήσει, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στις …«άπονες εξουσίες». Γι αυτό σήμερα ο Καραμανλής ο τζούνιορ, ερωτηθείς για τα αρχαία της Βενιζέλου παρέπεμψε στις δηλώσεις Κυριάκου στη ΔΕΘ.

Διότι το θέμα καίει και η πόλη σίγουρα θα υπερασπιστεί τα αρχαία της αλλά και το μετρό και όχι τους εργολάβους και τα φιλαράκια τους…

Φ.Δ.