Ο Π. Λεκάκης δεν αποκλείει την συνεργασία με την… Κατερίνα Νοτοπούλου

Συνάντηση ανταλλαγής απόψεων και διερεύνησης διαθέσεων με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αμπατζά, είχε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, με αντικείμενο συζήτησης το ενδεχόμενο συνεργασίας του συνδυασμού του, «Θεσσαλονίκη Πρώτη», με τον συνδυασμό της Κατερίνας Νοτοπούλου, «Προχωράμε μαζί».

Κι αν κάποιοι αναρωτιούνται γιατί ο Κ. Αμπατζάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου της υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης) Ελευθερίας Χατζηγεωργίου ανέλαβε να συζητήσει με τον Π. Λεκάκη τα της συνεργασίας στις δημοτικές εκλογές, η απάντηση είναι πως οι δύο τους γνωρίζονται από παιδιά και ήταν συμμαθητές και φίλοι. Οπότε η συνάντηση σε καφέ στην περιοχή της Αγίου Μηνά δεν ήταν άκρως …πολιτική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Π. Λεκάκης δεν απέρριψε εκ των προτέρων τη συζήτηση και στη συνέχεια δεν απάντησε αρνητικά, αλλά ζήτησε προθεσμία για να απαντήσει μέχρι σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί. Η απόφαση άλλωστε δεν θα είναι αποκλειστικά δική του. Το θέμα των συνεργασιών προφανώς θα αποφασισθεί συλλογικά, από τα στελέχη της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρώτη». Όσα απέμειναν δηλαδή.

Διότι μετά τον Γιώργο Δημαρέλο που πήρε μεταγραφή στην παράταξη Βούγια και την Έλλη Χρυσίδου που προσχώρησε στην παράταξη της Κατερίνα Νοτοπουλου, πληροφορίες αναφέρουν πως και άλλα στελέχη της παράταξης Λεκάκη σκέφτονται τις …μετοικίσεις, όπως η Μ. Πασχαλίδου, ο Λ. Ζαχαριάδης, ο Α. Μπαρμπουνάκης ο Θ. Παπαναστασίου κ.α.

Ωστόσο άλλα στελέχη της παράταξης Λεκάκη επιμένουν πως δεν υπάρχει κλίμα φυγής και πώς όλα θα ξεκαθαριστούν σήμερα στις 7μμ στα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου της «Θεσσαλονίκη Πρώτη» στη Βενιζέλου 15 και Βασ. Ηρακλείου.

Φ.Δ.