Ο Παπαγγελόπουλος ζητά εξαίρεση βουλευτών από την Προανακριτική

«Φουντώνει» για τα καλά πλέον η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τη δήλωση που έκανε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ότι θα ζητήσει την εξαίρεση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του Κινήματος Αλλαγής από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Novartis.

«Θα ζητήσω την εξαίρεση τριών μελών της προανακριτικής για να αποδείξω την υποκρισία τους» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN προσθέτοντας ότι «ήδη εγείρονται πολύ σοβαρά νομικά ζητήματα».

Λίγο μετά τη δήλωση αυτή, ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, σε τοποθέτησή του στον Alpha 98,9, τόνισε πως θα καταθέσει αίτημα και υπόμνημα εξαίρεσης τεσσάρων μελών της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis.

Σύμφωνα με τον κ. Τσοβόλα το αίτημα θα στρέφεται κατά των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝ.ΑΛ., Θανάση Πλεύρη, Κώστα Καραγκούνη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου, αντίστοιχα.

Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη, εξ αναβολής συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής και στον απόηχο της απόφασης για την εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, από τις εργασίες της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη υπό το σκεπτικό ότι η παρουσία των δύο βουλευτών στη συγκεκριμένη Επιτροπή εγείρει κίνδυνο ακυρότητας των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πλειοψηφία ζητά από το προεδρείο της Βουλής να τηρηθεί το γράμμα του Κανονισμού και σημειώνει πως από τη στιγμή που ελήφθη απόφαση για την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να σεβαστεί και να μην παραβιάζει θεσμικούς ρόλους που κατανέμονται με ακρίβεια και σαφήνεια από το Σύνταγμα.

Φαίνεται, μάλιστα, πως το προεδρείο της Επιτροπής αναζητά τρόπους, ώστε να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη νέα ένταση, λόγω της παρουσίας των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη στις εργασίες της Επιτροπής, αν και δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα ενδεχόμενο αποπομπής τους από αυτή.