«Ο πιο επικίνδυνος βιαστής όλων των εποχών» στη Βρετανία

Τζόζεφ ΜακΚαν έχει χαρακτηριστεί ως «ο πιο επικίνδυνος βιαστής όλων των εποχών», στη Βρετανία. Ενώ είχε αποκαλύψει το όνομά του και ήταν καταζητούμενος κατάφερνε να διαφεύγει αλλάζοντας την εμφάνισή του. Τελικά εντοπίστηκε κρυμμένος σε ένα δέντρο και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας τον έκρινε ένοχος και είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει ισόβια ποινή.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν 37 κατηγορίες. Κρίθηκε ένοχος για 11 βιασμούς – που έγιναν μέσα σε διάστημα μόλις δυο εβδομάδων – αλλά και απαγωγές. Η δράση του υπήρξε ανατριχιαστική.

Τα θύματά του ήταν διαφόρων ηλικιών, από ένα 11χρονο αγόρι έως και μια γυναίκα 71 ετών. Τα επέλεγε τυχαία και συνήθιζε τα τα απαγάγει την ώρα που περπατούσαν στον δρόμο υπό την απειλή μαχαιριού και να τα βιάζει κατ’ επανάληψη.

Ένα από τα πιο ακραία εγκλήματά του ήταν η εισβολή του σε ένα σπίτι. Βίασε τη μητέρα και στη συνέχεια την έδεσε σε ένα κρεβάτι καθώς κακοποιούσε σεξουαλικά τον γιο και την κόρη της.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο δράστης έκανε το λάθος να αποκαλύψει στο πρώτο του θύμα το επίθετό του με αποτέλεσμα όλη η αστυνομία να τον καταζητεί. Αλλάζοντας όμως συνεχώς την εμφάνισή του κατάφερνε και ξέφευγε.

Εκατοντάδες αστυνομικοί ξεχύθηκαν στους δρόμους με σκοπό να συλλάβουν τον «πιο επικίνδυνο βιαστή όλων των εποχών». Τελικά κατάφεραν να τον εντοπίσουν κρυμμένο σε ένα δέντρο.