Ο σύλλογος γονέων που «αγκάλιασε» τέσσερα προσφυγόπουλα στην Αλεξανδρούπολη

Την στιγμή που σε διάφορες περιοχές της χώρας κάποιοι γονείς έχουν κηρύξει «πόλεμο» στα προσφυγόπουλα, θέλοντας να τους στερήσουν το δικαίωμα στη μόρφωση, στην ανεμελιά και σε μία ήρεμη ζωή, στην Αλεξανδρούπολη, κάποιοι γονείς διδάσκουν ήθος, αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Γνώμη πρόκειται για το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι, ομόφωνα, αποφάσισαν να υποδεχθούν και να καλωσορίσουν στο σχολείο των παιδιών τους τέσσερις προσφυγοπούλες, που βρίσκονται υπό την προστασία της Άρσις. Στο πλευρό τους, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή η διεύθυνση και οι καθηγητές του σχολείου. Τα τέσσερα κορίτσια, δύο από τη Συρία και δύο από το Αφγανιστάν, που κατέληξαν στην περιοχή μας δίχως τους δικούς τους ανθρώπους, θα απασχολούνται και θα περνούν δημιουργικά τις ώρες τους, μέσα σε ένα ήρεμο και φιλικό σχολικό περιβάλλον. Την ίδια στιγμή, από την Άρσις δρομολογούνται όλες οι διαδικασίες για να σμίξουν ξανά με τις οικογένειές τους.

Το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑΛ, επισκέφθηκε το σχολείο και καλωσόρισε τα τέσσερα κορίτσια, με μερικά συμβολικά δώρα. Όπως είπε εκπρόσωπος του συλλόγου «ως γονείς των παιδιών του σχολείου, νιώθουμε ότι εκπροσωπούμε και τους γονείς αυτών των παιδιών, που δεν μπορούν να είναι σήμερα στο πλευρό τους».