«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας και αυτό αναγνωρίζεται»

Αισιόδοξοι ότι το πολιτικό κλίμα αλλάζει και πώς όλα είναι δυνατά, ακόμα και η νίκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, δηλώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Β Θεσσαλονίκης, που συνεχίζουν, ανά δημοτική ενότητα, τις ανοιχτές προεκλογικές εκδηλώσεις, συγκροτώντας παράλληλα τοπικές συντονιστικές επιτροπές του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση στο πάρκο των Νέων Επιβατών του δήμου Θερμαικού (Μπαξε). Η συμμετοχή των πολιτών για τους διοργανωτές ήταν θετική και  ικανοποιητική ενώ ακολούθησε και συζήτηση με ζωηρό ενδιαφέρον. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πάνος Ζέρβας, ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, και ομιλητές οι υποψήφιοι βουλευτές, Δώρα Αυγέρη και Στάθης Γιαννακόπουλος ενώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μίλησε ο πρώην βουλευτής Χάρης Τσιόκας.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα διλήμματα και στη σημασία των εκλογών για την πορεία της χώρας και τόνισαν την ανάγκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να είναι η πρώτη επιλογή των ψηφοφόρων, ώστε να μην ανατραπεί η πολιτική και η στρατηγική που αντιμετωπίζει τις συνέπειες της κρίσης με την «κοινωνία όρθια». Όπως ειπώθηκε, το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να πείσει γιατί προτείνει ρεαλιστικά εφαρμόσιμες προτάσεις ενώ τονίσθηκε και η ανάγκη ενίσχυσης ενός πλειοψηφικού ρεύματος με προοδευτικό πρόσημο που θα πεί όχι στην παλινόρθωση των συντηρητικών δυνάμεων. «Αυτό είναι το πιο κρίσιμο. Να πούμε όχι στη δεξιά και να το πούμε συντεταγμένα και με σχέδιο για τη στήριξη της κοινωνίας και τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά να πούμε και όχι στη ψήφο ανοχής που προωθούν άλλα κόμματα, τα οποία σχεδιάζουν τη συνεργασία τους με τη ΝΔ»
τόνισε ο Χάρης Τσιόκας.

Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, δηλώνει ο συντονιστής της ΝΕ Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ερμείδης, που σημειώνει πως «η ΝΔ δεν θα κάνει τον άνετο περίπατο που ονειρεύεται». «Το κλίμα και το βλέπουμε καθημερινά μέσα στους πολίτες. Υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογές και γι αυτό που θα συμβεί μετά τιε εκλογές», τονίζει.

Ανάλογες εκτιμήσεις εκφράζει και ο συντονιστής της ΟΜ Πυλαίας-  Πανοράματος Άρης Σκόνδρας, ο οποίος σημειώνει πως σε όλες τις εξορμήσεις των τελευταίων ημερών, οι πολίτες αντιμετωπίζουν με απόλυτα θετικό τρόπο την παρουσία των κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία. «Ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τι θα γίνει μετά τις εκλογές και έχει αρχίσει να αλλάζει τροχιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας και αυτό αναγνωρίζεται», τονίζει.

Φίλιππος Δεργιαδές