Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε προσυνεδριακή τροχιά…

Στην σημερινή συνεδρίαση στην Αθήνα, του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας αποφασίσθηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε ενιαίο κόμμα που θα εκπροσωπεί ευρύτερες δυνάμεις.

Σ αυτό το πλαίσιο ξεκινάνε και περιοδείες και συσκέψεις σε κάθε νομό και περιφέρεια. Στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, με κεντρικό εισηγητή τον Γ.Γ της Κ.Ε. Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος θα μεταφέρει το κλίμα και τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Η διαδικασία πάντως δεν θα είναι εύκολη. Υπάρχει το πολιτικό – ιδεολογικό υπάρχει και το οργανωτικό. Αν το πρώτο ξεπεραστεί χωρίς απώλειες, θα λυθεί και το δεύτερο. Αν για το πρώτο δεν βρεθεί κοινός βηματισμός, το οργανωτικό θα σκοντάφτει συνέχεια σε …λακκούβες. Ήδη κάποιοι μουρμουρίζουν δυνατά για πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο σχεδιασμός για τις προσυνεδριακές διαδικασίες περιλαμβάνει να δημιουργηθούν κοινά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, που θα αναλάβουν το άνοιγμα στην κοινωνία. Να αντιστοιχηθεί δηλαδή το νέο κόμμα με τις δυνάμεις εκείνες που στηρίζουν το πολιτικό πρόταγμα και όραμα για την στρατηγική της χώρας.

Πως όμως θα γίνει αυτό; Με κόμμα μελών ή με κόμμα παραγόντων; Και κόμμα μελών όλοι ξέρουν τι σημαίνει. Κανένας διορισμένος, τίποτα προαποφασισμένο, όλα υπο συζήτηση, αποφάσεις από τα κάτω. Δύσκολα πράγματα, διότι ακόμη και στην αριστερά, η άμεση δημοκρατία είναι υπό διωγμό…

Φ.Δ.