Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στη μάχη της διεύρυνσης και των εγγραφών…

Σχεδόν καθημερινές είναι οι εκδηλώσεις των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Α Θεσσαλονίκης, που τρέχουν να ολοκληρώσουν τον πρώτο κύκλο των εσωκομματικών διεργασιών, οι οποίες να θυμίσουμε, έχουν δρομολογηθεί στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας για τη διεύρυνση του κόμματος, ενόψει πάντα και του πολιτικού, οργανωτικού και καταστατικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, την άνοιξη του 2020.

Χαρακτηριστική του κλίματος η προχθεσινή εκδήλωση υποδοχής νέων μελών που διοργάνωσε η ΟΜ Άνω Κέντρου, σε καφέ της Αλ. Σβώλου. Τις «κεντρικές» εισηγήσεις έκαναν ο ολυμπιονίκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαίδης και η δημοτική σύμβουλος, στέλεχος της Προοδευτικής Συμμαχίας, Έλλη Χρυσίδου. Ο συντονιστής της ΟΜ, Αλέξανδρος Ζήνας, δίνοντας τον τόνο και το στίγμα της εκδήλωσης, τόνισε πως ο στόχος της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι να υπάρξει μία ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων με στόχο να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλά και η πορεία της χώρας.

«Το ζητούμενο είναι να γίνουμε πολλοί, να διευρύνουμε και να μεγαλώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην πράξη και στην ουσία και να βάλουμε τη χώρα σε μία άλλη κατεύθυνση με προοδευτικό πρόσημο» τόνισε ο Αλέξανδρος Ζήνας. Τοποθετήσεις έγιναν και από τους Μυλόπουλο, Μηταφίδη, Δουίτση, Κορσαβίδη, Πανάκα, Τσικλιά κ.α. όπως και από αρκετά νέα μέλη που εξήγησαν γιατί εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν ήδη γίνει από αρκετές ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Α Θεσσαλονίκης ενώ οι επόμενες είναι:

  • Της ΟΜ Χαριλάου, την Κυριακή 15 /12 στις 11.30πμ, στο καφέ ΚΛΙΚ (Γρηγορίου Ε΄ 34), με ομιλητές τους, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, πρώην βουλευτή Α Θεσσαλονίκης και Σπύρο Δερμιτζάκη, εκπρόσωπο της Προοδευτικής Συμμαχίας.
  • Της ΟΜ Κάτω Κέντρου, την Τετάρτη 18/12 στις 7.30μμ, στον πολυχώρο ΕΝΕΚΕΝ, (Προξένου Κορομηλά 37), με ομιλητές τους, Νίκο Παρασκευόπουλο, ομ. καθηγητή ΑΠΘ, πρώην βουλευτή και υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αρη Καζάκο, ομ. καθηγητή ΑΠΘ, εκπρόσωπο της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Φ.Δ.