Ο Ταχιάος επιμένει στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, αλλά τμηματικά…

Οι δηλώσεις του στις αρχές Δεκεμβρίου  περί ιδιωτικοποίησης του τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, είχαν προκαλέσει πολλές και έντονες αντιδράσεις, ιδίως μεταξύ των υπαλλήλων του κεντρικού δήμου.

Σε νέες σχετικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο Νίκος Ταχιάος προσπάθησε να χαμηλώσει τις ακραίες νεοφιλελέ προθέσεις του και να πάρει πίσω, έστω εν μέρει, τα περι ιδιωτικοποίησης.  “Δεν έχω μιλήσει για ιδιωτικοποίηση όπως το αποδίδουν. Έχω πει ότι υπάρχουν κομμάτια της καθαριότητας τα οποία θεωρώ ότι μπορούν να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα» είπε και ισχυρίσθηκε πως «αυτό δεν είναι ιδιωτικοποίηση. Δεν σημαίνει ότι θα περάσει σε ιδιώτη το σύνολο της καθαριότητας».

Γιατί όμως αυτή η πρεμούρα του εκλεκτού της δεξιάς του Κούλη να απαλύνει τις αντιδράσεις;

Διότι προεκλογικά τέτοιες κουβέντες κοστίζουν. Βγήκαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης και ξεκαθάρισαν στον υποψήφιο της δεξιάς πως «διαφωνούμε κάθετα με τον ιδιώτη».

Το χειρότερο για τον Ταχιάο είναι πως οι συνδικαλιστές που αντέδρασαν πρώτοι και έντονα ήταν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ. Μάλιστα ακούγεται πως έχουν στραφεί προς τον Ζέρβα αλλά και τον Ορφανό γυρίζοντας την πλάτη στον χρισμένο υποψήφιο της ΝΔ.

«Παλεύουμε με νύχια και με δόντια για τον δημόσιο χαρακτήρα όχι μόνο της καθαριότητας αλλά ολόκληρης της τοπικής αυτοδιοίκησης» είχε σχολιάσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να έχει δική του υπηρεσία καθαριότητας. Δεν θα γίνει καμία απόλυση, όμως υπάρχουν κενά που μπορεί να αναπληρώσει ο ιδιωτικός τομέας» επιμένει ο Ταχιάος που δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με όλους «εκτός από λαϊκιστές και ακραίους». Κι όταν αναφέρεται σε ακραίους δεν μιλά βέβαια για ακραίους νεοφιλελε…

Φ.Δ.