Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης στο Πανόραμα

Ο μεγάλος συνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης ανεβαίνει στο Πανόραμα για να διδάξει τα μυστικά της ερμηνείας και του μπουζουκιού. Ο γνωστός καλλιτέχνης θα είναι ο τρίτος φιλοξενούμενος του νέου πολιτιστικού θεσμού «Συνάντηση με τους δημιουργούς» που έχει εγκαινιάσει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με σκοπό να φέρει κοντά σημαντικούς καλλιτέχνες με το κοινό και τη νεολαία του δήμου μας, αλλά και να τους τιμήσει. Με πρώτο τον Μίμη Πλέσσα, δεύτερο τον Διονύση Σαββόπουλο και τώρα τον μεγάλο δάσκαλο του μπουζουκιού.

Ο δημιουργός θα είναι ο πρωταγωνιστής της εκδήλωσης που θα γίνει σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη. Σε αυτή θα μιλήσει για τη σημασία του μπουζουκιού ως πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, θα αναφερθεί στην αναγνώριση που του έχει γίνει από διάφορους διεθνείς οργανισμούς, ενώ στη συνέχεια θα δώσει μια μουσική παράσταση με ορχηστρικά και τραγουδιστικά μέρη, με τραγούδια και μουσικά αποσπάσματα που αποτέλεσαν όχι μόνο σταθμούς στην καριέρα του, αλλά και στη διαδρομή του ελληνικού τραγουδιού. Τραγούδια όπως «Το βραδιάζει» του Στράτου Διονυσίου, το «Εγώ ποτέ δεν τραγουδώ» του Στέλιου Καζαντζίδη και το «Νάχα μια αγάπη» του Γιάννη Πάριου. Μέσα από την ιδιαίτερη ενορχηστρική και ερμηνευτική ματιά του, σε κείμενα και αφήγηση του δημοσιογράφου-συγγραφέα Κώστα Μπλιάτκα και πλαισιωμένος από έξη συντελεστές ο Θανάσης Πολυκανδριώτης θα φέρει το μπουζούκι σε πρώτο πλάνο.

«Μέσα από αυτό το νέο θεσμό θέλουμε να τιμήσουμε τους σπουδαίους καλλιτέχνες, τους μεγάλους δημιουργούς μας για το έργο τους, αλλά να μάθουμε παράλληλα και για τους ίδιους. Ξεκινήσαμε με τον αγαπημένο μας Μίμη Πλέσσα, συνεχίσαμε με τον Διονύση Σαββόπουλο και τώρα με τον Θανάση Πολυκανδριώτη τον μάστορα του μπουζουκιού» σημειώνει ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ και θα είναι ελεύθερη για το κοινό.