Ο Τσίπρας δεν πρόλαβε να πάρει τη… Νίκη του

Ήταν τόσο γεμάτο το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κομοτηνή που δεν πρόλαβε να πάρει ούτε τα δώρα που του είχαν ετοιμάσει. Άλλωστε, το παραδέχτηκε και ο ίδιος, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο. Έσπασε ρεκόρ ομιλιών σε μια ημέρα στη Θράκη, αφού ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει εννιά φορές (σ.σ. πολλοί σχολίαζαν ότι δεν ήταν μόνο ο…Ερντογάν που έκανε τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει έτσι εσπευσμένα για λίγο την Αθήνα και να ανέβει στα… βόρεια αλλά και τα προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης ή ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών).

Λίγο μετά τα εγκαίνια της εμπορικής έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» ο πρωθυπουργός έφυγε αμέσως για να προλάβει να δώσει και την τελευταία του ομιλία στο ξενοδοχείο Αρκάδια. Έτσι δεν έκανε βόλτα στα περίπτερα της έκθεσης. Κατά συνέπεια τα δώρα που του είχε ετοιμάσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ένα καλάθι με προϊόντα της περιοχής αλλά και ένα αγαλματάκι της Νίκης της Σαμοθράκης, η οποία εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου από το 1884, παρέμειναν στο τραπέζι, περιμένοντας τον Αλέξη Τσίπρα στο επόμενο ταξίδι του στη Θράκη και δη στη Σαμοθράκη, ένα νησί με πολλά προβλήματα που αναζητά χρόνια τη στήριξη της πολιτείας.

Οι κάτοικοι της Θράκης, βέβαια, αλλά και οι φορείς ελπίζουν ο κ. Τσίπρας να πήρε τουλάχιστον μαζί του όλα αυτά που του είπαν για την ανάπτυξη μιας τόσο ταλαιπωρημένης αλλά ταυτόχρονα σημαντικής –σε γεωπολιτικό επίπεδο- περιοχής τη στιγμή μάλιστα που πληθαίνουν οι αμφισβητήσεις της τουρκικής πλευράς για τη συνθήκη της Λοζάνης και να κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε περί… μόνιμου κατοίκου Βόρειας Ελλάδας.