Ο Τζιτζικώστας και η Πατουλίδου βλάπτουν σοβαρά την υγεία στις λαϊκές αγορές…

Πυρ και μανία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι όσοι απασχολούνται και εργάζονται στις λαϊκές αγορές, διότι οι αρμόδιοι της ΠΚΜ συνεχίζουν και τους γράφουν στα παλαιά τους υποδήματα κι αδιαφορούν επιδεικτικά για το σημαντικό θέμα της απουσίας χημικών τουαλετών στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Παρότι, όσοι εργάζονται στις λαϊκές αγορές καταβάλουν κανονικά το ημερήσιο τέλος που τους αναλογεί και μέσω του οποίου γίνεται η μίσθωση των χημικών τουαλετών, η ΠΚΜ σφυρίζει ανέμελα και παραπέμπει το θέμα στο μέλλον. Ε βέβαια, αυτοί δεν σφίγγονται…

Προχθές η Πατουλίδου είπε πως το θέμα θα λυθεί στο τέλος του έτους ενώ πηγές της ΠΚΜ λένε πως «οι χημικές τουαλέτες δεν τοποθετούνται γιατί δεν έχει συγκροτηθεί επιτροπή λαϊκών αγορών» και γιατί «το θέμα «κολλάει» στον επίτροπό που θα πρέπει να εγκρίνει το αντίστοιχο κονδύλι». Η γνωστή γραφειοκρατία δηλαδή, που παραδοσιακά λειτουργεί σε βάρος του πολίτη, εργαζόμενου, παραγωγού.

Εγκληματική η στάση τους απέναντι στη δημοσία υγεία

«Αν και πλησιάζουν Χριστούγεννα και σήμερα δεν υπάρχουν χημικές τουαλέτες στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης. Λογικά την ευθύνη για αυτό, κατά την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, μπορεί να έχει ο Αγ. Βασίλης. Προφανώς δεν χωρούσαν οι χημικές τουαλέτες στο έλκηθρο» σχολιάζουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι συνδικαλιστές των Λαϊκών Αγορών και τονίζουν πως «η αδιαφορία που επιδεικνύουν είναι χαρακτηριστική. Παράλληλα όμως είναι εγκληματική η στάση τους απέναντι στη δημοσία υγεία και τελικά εις βάρος τον πολιτών της Θεσσαλονίκης».

Την διαμαρτυρία υπογράφουν η «Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών, Παραγωγών, Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης», το Σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η Ομόνοια», και το Σωματείο μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Πριν από μία εβδομάδα, τα σωματεία είχαν στείλει και εξώδικο στην Περιφέρεια αλλά η διοίκηση Τζιτζικώστα μάλλον δεν ασχολείται με τέτοια ποταπά και λαικά προβλήματα. Να μη πούμε που μπορεί να κατέληξε το εξώδικο…

Φ.Δ.