«Οδηγός μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα Ολυμπιακά ιδεώδη κατά του ρατσισμού»

Δύο φορές στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, μετρά αντίστροφα για έναν διαφορετικό αγώνα: την εκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο δις ασημένιος Ολυμπιονίκης στο TAE KWON DO, στην Αθήνα και το Πεκίνο, εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να πάρει θέση στο «ταπί» της πολιτικής ζωής και να ζητήσει από τους Έλληνες πολίτες να τον στηρίξουν στην υποψηφιότητά του για Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ).

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης εξηγεί πως η αποφασιστικότητά του να αφοσιωθεί στην καταπολέμηση του ρατσισμού και του φασισμού ενισχύθηκε από την έξαρση αυτών των φαινομένων στην Ευρώπη, όπως και της ακροδεξιάς ρητορικής που εμφανίζεται σταδιακά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. «Οι πέντε κύκλοι της Ολυμπιακής σημαίας που εφάπτονται και σχηματίζουν μία “ αγκαλιά” αντιπροσωπεύουν τις πέντε διαφορετικές ηπείρους, τη διαφορετικότητα και το πώς όλος ο κόσμος θα έπρεπε να είναι μία αγκαλιά!» αναγνωρίζει την επίδραση που είχαν τα Ολυμπιακά ιδεώδη στην ευαισθητοποίησή του κατά των διακρίσεων.
«Υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων στα θέματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα,» υπογραμμίζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Μια επιλογή στο πρόσωπό του από τον ΣΥΡΙΖΑ «που με γεμίζει χαρά, αλλά και πολύ μεγάλες ευθύνες!», όπως δηλώνει.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης επισημαίνει πως «η εναντίωση στο φασισμό και το ρατσισμό δεν προϋποθέτει κομματικό προσανατολισμό, αλλά ανθρωπιά!»

«Είμαι πολύ υπερήφανος για τη στάση που κράτησε η χώρα μου στο προσφυγικό. Είναι η αυτονόητη στάση που θα έπρεπε να κρατήσουν όλες οι χώρες και η μοναδική ενδεδειγμένη σε τέτοια φαινόμενα,» απαντά σε σχετική ερώτηση ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που διαμηνύει πως «από μία Ένωση με επίκεντρο την ανθρώπινη αξία, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει μία καθαρά οικονομική Ένωση, με τις τακτικές που ακολουθεί έχουν οδηγήσει σε εσωστρέφεια όλες τις χώρες». Και εκφράζει την έντονη ανησυχία του: «Η Ευρώπη περνά επικίνδυνες καταστάσεις που αν δεν τις προσέξουμε θα γίνουν ακόμη πιο επικίνδυνες».

Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012! «Σημαιοφόρος» της Ελλάδας και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης; Αν εκλεγεί, «με την παρουσία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ήθελα να διευρύνω, όσο περισσότερο μπορώ, τον χώρο που καταλαμβάνει ο αθλητισμός μέσα σε αυτό, στο κέντρο των αποφάσεων της Ευρώπης».