Οι 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΡΤ3…

Δεν τα πήγε άσχημα η ΕΡΤ3  σ’ αυτές τις εκλογές. «Εξέλεξε» 4 βουλευτές ή μάλλον εκπροσωπείται στο ελληνικό κοινοβούλιο με 4 βουλευτές, όλοι εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Πρόκειται για την σκηνοθέτη, Κυριακή Μάλαμα, που εξελέγη στο νομό Χαλκιδικής, την δημοσιογράφο, Δώρα Αυγέρη, που εξελέγη στη Β Θεσσαλονίκης και τους δημοσιογράφους, Χρήστο Γιαννούλη και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, που εξελέγησαν στην Α Θεσσαλονίκης.

Αν είχαν εκλεγεί και οι υποψήφιοι της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης, Σύνθια Σάπικα και ο Δημήτρης Βενιέρης, ο οποίος να θυμίσουμε πως για χρόνια ανήκε στο δυναμικό της ΕΡΤ3, η δημόσια τηλεόραση με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ίσως να είχε καταγράψει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ στα ελληνικά κοινοβουλευτικά χρονικά.

Να επισημάνουμε πως και οι 4 συγκεκριμένοι εκλεγέντες βουλευτές είχαν να συναγωνιστούν συνυποψήφιους με πείρα στις εκλογές και δώσανε ένα δύσκολο και αμφίροπο αγώνα για να εκλεγούν: η Κυριακή Μάλαμα εξελέγη έχοντας απέναντι την βουλευτή Κ. Ιγγλέση, η Δώρα Αυγέρη αναμετρήθηκε κυρίως με τον πρώην υπουργό Οικομομικών Δ. Μάρδα ενώ οι Χρήστος Γιαννούλης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, επιβίωσαν στην κούρσα της Α Θεσσαλονίκης εκτοπίζοντας βουλευτές όπως οι Μηταφίδης, Κουράκης, Μπόλαρης και Παρασκευόπουλος.

Πολλοί πάντως δημοσιογράφοι έχουν εκλεγεί βουλευτές: Φίλης, Διγενή, Αμυράς Μπογδάνος, Λοβέρδος, Παπαδημητρίου, ο γνωστός Μπάμπης, Μαρκόπουλος, κ.α. Αποδεικνύεται πως η δυναμη των μέσων ενημέρωσης είναι τεράστια. Δεν ξεχνάμε πως και ο Κ. Ζουράρις, για μία περίοδο διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας «Μακεδονία». Μετά την εκλογή του μάλλον δεν θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γαλλία, λόγω της νίκης της ΝΔ…

Φ.Δ.