Οι Οικολόγοι Πράσινοι το συζητάνε για την Προοδευτική Συμμαχία…

Δεν απορρίπτουν την συνεργασία και τη προγραμματική σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, οι Οικολόγοι Πράσινοι και γι’ αυτό άλλωστε τα τελευταία χρόνια συνεργάζονται αρμονικά ή …σχεδόν αρμονικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μαθαίνουμε, δεν λένε όχι στην συμπόρευση τους με την Προοδευτική Συμμαχία αλλά δεν επιθυμούν την οργανωτική τους ένταξη. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι αν ενταχθούν στην Προοδευτική Συμμαχία, θα χάσουν την ιδιότητα του μέλους του «Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος», με το οποίο διατηρούν ισχυρούς πολιτικούς και οργανωτικούς δεσμούς. Μάλιστα μόλις πρόσφατα, επισκέφθηκαν τη χώρα μας, εκπρόσωποι των Ευρωπαίων Πράσινων, πραγματοποιώντας μια σειρά επαφών, με στόχο την καταγραφή της οικολογικής ευαισθητοποίησης των πολιτών, αλλά και την ενημέρωση για την κλιματική αλλαγή. Στην αντιπροσωπεία μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι κκ. Monica Frassoni, Συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Πράσινων, Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέας της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Evelyne Huytebroeck, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας των Ευρωπαίων Πράσινων (φωτογραφία).

Το πώς θα πορευτούν λοιπόν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε σχέση με το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, για την συγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης; Οι πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχει αρνητικό κλίμα και πως θα το συζητήσουν στο συνέδριο τους, που θα γίνει σύντομα εντός του φθινόπωρου…

Φ.Δ.