Οι ταινίες στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Οι ταινίες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:

«Ο ένοχος» του Γκούσταφ Μίλερ

Το καθηλωτικό θρίλερ Ο ένοχος θα σας κόψει την ανάσα! Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Κοινού Fischer και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας της Κριτικής Επιτροπής για την ερμηνεία του Γιάκομπ Σιντεργκρέν στο 59ο ΦΚΘ.

«Το ξέρουν όλοι» του Ασγκάρ Φαραντί
Το πολυαναμενόμενο ψυχολογικό δράμα Το ξέρουν όλοι του βραβευμένου με Όσκαρ Ασγκάρ Φαραντί, με τους Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ.

«Τα Κόκκινα Παπούτσια» στο Ολύμπιον
σε μια γιορτινή προβολή!
Ένα από τα αριστουργήματα της Έβδομης Τέχνης, το κλασικό φιλμ Τα κόκκινα παπούτσια των Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρεσμπέργκερ (1948), έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε πλήρως αποκατεστημένη κόπια την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 στις 22:00 στο Ολύμπιον, σε μια ειδική γιορτινή προβολή!

Η προβολή διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σωματείο ASTERI, για να γιορτάσουμε τον νέο χρόνο που προβλέπεται ευοίωνος για το Μουσείο Παπουτσιών που ετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη!

Τιμή εισιτηρίου: 4€

Τετάρτες στο Λιμάνι με το Cinedoc
Ταξίδι στη Γ΄θέση
Μέσα σε επτά μέρες, το τραίνο Μόσχα-Βλαδιβοστόκ διασχίζει επτά ζώνες ώρας, στη μακρύτερη σιδηροδρομική διαδρομή του κόσμου. Σε αυτό το διάστημα, οι ταξιδιώτες της τρίτης θέσης μοιράζονται σκέψεις, συναισθήματα και προσωπικές στιγμές. Ένα σύγχρονο κινηματογραφικό πορτρέτο της Ρωσίας στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, την Τετάρτη 9/1 στις 21.00.

Επίσης, δείτε στις αίθουσες του Φεστιβάλ:

Το συναρπαστικό φιλμ Κλέφτες καταστημάτων του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε-Έντα, που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών

Το αριστουργηματικό Roma του Αλφόνσο Κουαρόν, μεγάλου νικητή του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας

Την αριστουργηματική ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι Ψυχρός πόλεμος, που τιμήθηκε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών.

Το φιλμ Η σιωπηλή επανάσταση του Λαρς Κράουμε, ένα συγκινητικό κεφάλαιο της μεταπολεμικής Γερμανίας, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.