Π. Σκουρλέτης: Θα ασκήσουμε προγραμματική αντιπολίτευση με τεκμηριωμένο τρόπο

«Την επομένη των εκλογών θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με βάση τις προγραμματικές μας θέσεις» τονίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μετά την ανακοίνωση των exit polls, κάνοντας λόγο για «σαφή νίκη της ΝΔ που μένει να δούμε πως θα την αξιοποιήσει».

Ο ίδιος πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι η χώρα παραδίδεται «με γεμάτα ταμεία -ενώ εμείς παραλάβαμε άδεια ταμεία- υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η νέα κυβέρνηση να μην έχει το άλλοθι να λέει ότι παρέλαβε καμμένη γη».

Παράλληλα, ο Π.Σκουρλέτης πρόσθεσε αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών ότι «θα κουβεντιάσουμε συλλογικά. Απαιτείται μια συνολική συζήτηση για το πως φτάσαμε μέχρι εδώ». «Ήμασταν αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε μια πολιτική την οποία ποτέ δεν είπαμε ότι ήταν δική μας και ήταν αποτέλεσμα του συμβιβασμού του 2015».

«Θα ασκήσουμε προγραμματική αντιπολίτευση με τεκμηριωμένο και εποικοδομητικό τρόπο» σημείωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «σε ζητήματα τα οποία βρίσκονται στον αντίποδα της αντίληψής μας θα σταθούμε απέναντι».

Σχετικά με τον χαρακτήρα της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Π.Σκουρλέτης τόνισε ότι θα είναι στα χνάρια «όσων κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, να γίνει η μεγάλη αριστερή, προοδευτική παράταξη που κατά προτεραιότητα εξέφρασε και υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των πιο αδύναμων. Μέσα από μια τέτοια οπτική ασκήσουμε αντιπολίτευση».