Πανδαιμόνιο στη Βουλή – Ο χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης χειροδίκησε σε βάρος του Ν.Δένδια

Πανδαιμόνιο επικράτησε πριν από λίγο στη Βουλή κατά την έναρξη της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης χειροδίκησε σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ επειδή πέρασε από… μπροστά του την ώρα της ομιλίας του.

Αμέσως ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας κάλεσε την αστυνομική φρουρά να βγάλει από την αίθουσα τον βουλευτή ενώ επικράτησε χάος στα έδρανα της Βουλής.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλούσε από τα έδρανα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να περνά από μπροστά του. «Μη περνάς από μπροστά μου δεν βλέπει ότι μιλάω» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Νίκο Δένδια να σταματά και να του ζητά το λόγο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή που επανέλαβε «όταν μιλάω εγώ, ρε, δεν θα περνάς από μπροστά μου».

Τη στιγμή εκείνη ο σκηνοθέτης «ξεζούμαρε» την εικόνα με βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα να καταγγέλλουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε βίαια τον βουλευτή της ΝΔ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι χρυσαυγίτες βουλευτές του πέταξαν και μπουκάλια με νερό.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας υπέβαλε πρόταση μομφής, που συζητείται αυτή την ώρα. «Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές» είπε ο Νίκος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ζήσαμε αυτό που δεν είχαμε ζήσει ως τώρα από μια απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο κ. Δένδιας χωρίς να υπάρχει πρόθεση εντάσεως» είπε ο Μάκης Βορίδης και ζήτησε να διαταχθεί η αποβολή του συνόλου της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία, διότι «όλοι συνέπραξαν και ασχημόνησαν». «Το μήνυμα πρέπει να είναι, το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του» είπε.