Παραιτήθηκε από βουλευτής ο πρώην ηγέτης των Σοσιαλιστών στην Ισπανία

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής εξέφρασε σήμερα ο πρώην ηγέτης του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πέδρο Σάντσεθ, προκειμένου να μην αφήσει να κυβερνηθεί η χώρα από τον συντηρητικό Μαριάνο Ραχόι. Ταυτόχρονα άφησε να εννοηθείότι θα επιχειρήσει να ανακτήσει την ηγεσία του κόμματος. «Εμφανίζομαι ενώπιόν σας για να ανακοινώσω την παραίτησή μου από βουλευτής», δήλωσε ο Πέδρο Σάντσεθ. «Διαφωνώ βαθιά με την ιδέα να καταστεί δυνατή μια κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι» πρόσθεσε λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, που διεξάγεται σήμερα το βράδυ, ο Μαριάνο Ραχόι, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2011, θα ζητήσει την εμπιστοσύνη του σώματος και αναμένεται να την εξασφαλίσει χάρη στην αποχή ενός μεγάλου μέρους των σοσιαλιστών βουλευτών.
Την περασμένη Κυριακή η προσωρινή διοίκηση του κόμματος είχε αποφασίσει ότι αυτή η ουδέτερη στάση είναι προτιμότερη προκειμένου να τεθεί τέρμα στην παραλυσία στην Ισπανία, η οποία δεν έχει νέα κυβέρνηση εδώ και δέκα μήνες. Τα τέσσερα μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του υποψήφιου πρωθυπουργού.