Πλοίο έπεσε πάνω σε γέφυρα στη Βραζιλία, κατέρρευσε τμήμα 200 μέτρων

Στον ποταμό Μότζου κατέληξε κομμάτι περίπου 200 μέτρων από γέφυρα στην πολιτεία Παρά της Βραζιλίας, όταν έπεσε πάνω της ένα φέρι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο μικρά οχήματα έπεσαν στο νερό αφού το πλοίο προσέκρουσε σε έναν από τους πυλώνες της γέφυρας, προκαλώντας την κατάρρευσή της.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν και πόσα θύματα υπάρχουν, ενώ δύτες συνεχίζουν την έρευνα στο ποτάμι. Τα πέντε μέλη του πληρώματος του φέρι είναι σώα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Παρά Έλντερ Μπαρμπάλιο την κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το ατύχημα. «Αυτή τη στιγμή προτεραιότητά μας είναι να αναζητήσουμε τυχόν θύματα και να προσφέρουμε πλήρη στήριξη στις οικογένειές τους» τόνισε.

Ο Μπαρμπάλιο ανήρτησε στο Twitter βίντεο από την κατάρρευση της γέφυρας μήκους 860 μέτρων, η οποία βρίσκεται στον δρόμο που οδηγεί σε ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Βραζιλίας, το Μπελέμ.

Οι αρχές εργάζονται για την απομάκρυνση των συντριμμιών από το ποτάμι, ενώ έχουν ναυλωθεί πλοία για να μεταφέρουν τους πολίτες από τη μία όχθη του ποταμού στην άλλη μέχρι να επισκευαστεί η γέφυρα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σε επιθεώρηση της γέφυρας που έγινε νωρίτερα φέτος παρατηρήθηκε διάβρωση στους πυλώνες της. Αν και η τοπική κυβέρνηση ζήτησε έκτακτους πόρους για την επισκευή της, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης δεν θεώρησε την κατάσταση τόσο σοβαρή ώστε να απαγορεύσει τη διέλευση των οχημάτων από τη γέφυρα.