Ποδηλατόβολτα για μαθητές την Κυριακή στο Ωραιόκαστρο

Ποδηλατοβόλτα για τους μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολικών Μονάδων της Δημοτικής Κοινότητας, διοργανώνει ο δήμος Ωραιοκάστρου και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, μετά από πρωτοβουλία της αντιπροέδρου και καθηγήτριας φυσικής αγωγής Βασιλικής Λύσσα.

Η ποδηλατοβόλτα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στις 11.00 π.μ. στο γηπεδάκι του Παλαιοκάστρου (δίπλα από το 2ο Δημ. Σχ. Παλαιοκάστρου).

Η εκκίνηση της ποδηλατοβόλτας θα γίνει από το γηπεδάκι του Παλαιοκάστρου στις 11.30 π.μ. και οι μικροί αθλητές θα τερματίσουν στο ίδιο σημείο.

«Το μόνο που χρειάζεται είναι οι μικροί μαθητές να πάρουν τα ποδήλατά τους και να έρθουν στην παρέα μας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Συναθλητές» και συνοδοί των παιδιών στην ποδηλατοβόλτα μπορούν να είναι και οι γονείς τους.  Όλοι θα καλύψουν μία απόσταση δύο χιλιομέτρων, ενώ από τους διοργανωτές τονίζεται ότι σε αυτή τη βόλτα δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Σκοπός της δράσης είναι να νιώσουν τα παιδιά «τη μαγεία της άθλησης, της ποδηλασίας και της αθλητικής  παρέας».

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Συνδιοργανωτής της δράσης ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα συνοδεύει σε όλη τη διαδρομή τους μικρούς ποδηλάτες και τους γονείς τους.

Παρούσα στη μεγάλη παρέα της ποδηλατοβόλτας και η ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου, που θα φροντίσει για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: