Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με αφορμή την εισβολή της ΧΑ στην ΕΣΗΕΑ

Με το αρχαίο ρητό «κρείττον το λαλείν του σιγάν» απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, η οποία… απαντούσε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή της ΧΑ στην ΕΣΗΕΑ αναφέροντας ότι αποτελεί δημοκρατικό καθήκον του κάθε πολίτη η απομόνωση του εγκληματικού μορφώματος.
«Οι πολίτες δεν έχουν πάθει αμνησία, ούτε η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη προέρχεται από παρθενογένεση. Φαίνεται, όμως, ότι στο κόμμα των κ.κ. Γεωργιάδη, Βορίδη, και μέχρι πρότινος του κ. Μπαλτάκου περισσεύει το θράσος. Σε τέτοιες περιπτώσεις αρμόζει το «κρείττον το λαλείν του σιγάν», λέει η τελευταία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγουμένως η ΝΔ είχε βγάλει την εξής ανακοίνωση: «Ας μην προσποιείται ενόχληση ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η σύμπλευσή του με την Χρυσή Αυγή, σε κρίσιμα ζητήματα είναι αυταπόδεικτη. Θυμίζουμε:
1. Τη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Χρυσής Αυγής, προκειμένου – καταστρατηγώντας το Σύνταγμα – να καταστήσουν αδύνατη την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να σύρουν τη χώρα σε εκλογές και περιπέτεια.
2. Τη δήλωση του Προέδρου της Βουλής κ. Βούτση ότι έχουν τους βουλευτές που θα ψηφίσουν ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η απλή αναλογική, συμπεριλαμβάνοντας στη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή.
3. Την επίσκεψη του κ. Καμμένου και βουλευτών της συμπολίτευσης μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής – και μόνον της Χρυσής Αυγής – στο Καστελόριζο.
4. Τη δήλωση των 53 του ΣΥΡΙΖΑ ότι “η επίσκεψη της Κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα”.
5. Τη δήλωση του πρώην Υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Παρασκευόπουλου για “σύγκλιση” με την Χρυσή Αυγή και όχι ρήξη.
Όταν τα έργα μιλούν, τα λόγια περισσεύουν».