Πολλά τα λεφτά για τα απομνημονεύματα του ζεύγους Ομπάμα

Σύμφωνα με τους Financial times ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ υπέγραψαν συμβόλαιο-μαμούθ με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για την έκδοση των απομνημονευμάτων τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, που δεν αποκαλύπτει το ακριβές ποσό, τα χρήματα που προσέφεραν οι μεγαλύτεροι εκδοτικοί οίκοι για τα απομνημονεύματά τους ξεπερνούσαν τα 60 εκατομμύρια δολάρια. Εάν αυτό το ποσό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια για εκδοτικά δικαιώματα στην ιστορία.
Για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις, να σημειωθεί πως ο προκάτοχος του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, Τζορτζ Μπους, έλαβε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια για τα δικά του απομνημονεύματα, ενώ ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχε λάβει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια για το αυτοβιογραφικό του έργο «Η ζωή μου».
Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη εκδώσει δύο βιβλία, το «Εικόνες του πατέρα μου» (1995) και το «Τολμώ να ελπίζω» (2006), που έχουν πουλήσει πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα το καθένα μόνο στις ΗΠΑ.