Πώς θα γιορτάσει η Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα

Ξεκίνησε από σήμερα ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεργεία του δήμου μετέφεραν από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής ένα φυσικό έλατο ύψους 20 μέτρων, το οποίο στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν περισσότερα από 14.000 λαμπιόνια τύπου led.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου Θεσσαλονίκης τον γιορτινό σχεδιασμό της πόλης θα συμπληρώνουν ένα θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων», μουσικές συναυλίες με μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα, αλλαγή του χρόνου με χιλιάδες πυροτεχνήματα, ένα τεράστιο αστέρι στην οδό Φιλικής Εταιρίας που θα “πέφτει” επάνω στο Λευκό Πύργο και φωτεινοί μπλε κύκλοι στην Μητροπόλεως.

Στον ίδιο χώρο θα στηθεί η “Εποχή των Παγετώνων” με πρωταγωνιστές θηλαστικά της παλαιολιθικής εποχής. Πιο αναλυτικά, σε κλειστό και στεγασμένο χώρο της κεντρικής πλατείας, θα βρίσκονται ένα μαμούθ, ένας μαχαιρόδοντας, ένας τριχωτός ρινόκερος, μια αρκούδα των σπηλαίων και ένα γιγάντιο ελάφι που θα αντιλαμβάνονται ήχους.

Επιπλέον, θα τοποθετηθούν ξύλινα σπιτάκια όπου μέσα θα πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια και ποικίλες δραστηριότητες, που θα λειτουργούν από 2 Δεκεμβρίου – 7 Ιανουαρίου, ενώ θα τοποθετηθεί ένα καρουζέλ και ένα τρενάκι για τα μικρά παιδιά.

Στις 30 Νοεμβρίου θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Στην πλατεία θα στηθεί επίσης και μια εξέδρα για την πραγματοποίηση μεγάλων συναυλιών με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως τα συγκροτήματα «Onirama» και «Imam Baildi ». Το χριστουγεννιάτικο δέντρο αναμένεται να ανάψει στις 30 του Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, και θα ακολουθήσει συναυλία με τους «Onirama».

Την παραμονή των Χριστουγέννων θα ανεβεί στη σκηνή της Αριστοτέλους η συμφωνική ορχήστρα νέων του Μεγάρου Μουσικής «MOUSA» και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα ακολουθήσουν μουσικές με Dj, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με τους «Imam Baildi».

Στην οδό Φιλικής Εταιρίας θα τοποθετηθεί ένα μεγάλο « Πεφταστέρι» που θα έχει φόντο το Λευκό Πύργο, το σύμβολο της πόλης και στην οδό Μητροπόλεως θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά τεράστιοι μπλε, φωτεινοί, κύκλοι.

ΑΠΕ