Αύριο, Τετάρτη, οι βάσεις εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους βάζει το υπουργείο Παιδείας, ανακοινώνοντας αύριο το πρωί τις βάσεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι στις 10 η ώρα το πρωί ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από τις 11 η ώρα το πρωί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ίδιας ημέρας.

Επίσης, 11 η ώρα αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., μη ελληνικής καταγωγής. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.