Προοδευτικός πόλος είναι το Κίνημα Αλλαγής…

Εδώ και μερικούς μήνες παρατηρείται μια ενορχηστρωμένη επίθεση από διάφορους πρόθυμους και καλοθελητές απέναντι στην δημοκρατική παράταξη, με στόχο τον αφανισμό της.

Του Χάρη Τζίνεβη*

Με μαέστρο τον κ. Τσίπρα, επιχειρούν να καταλάβουν τον προοδευτικό χώρο, τον χώρο της Κεντροαριστεράς, να διαλύσουν το Κίνημα Αλλαγής. Πιπιλάνε διαρκώς την καραμέλα του «Προοδευτικού Μετώπου», εκείνοι που κυβερνούν με τον κ. Πολάκη, την κ.Παπακώστα, την κ.Μεγαλοοικονόμου, εκείνοι που πηγαίνουν χέρι-χέρι με την Καραμανλική Δεξιά. Είναι προφανές πως μόνο προοδευτική δεν μπορεί να θεωρηθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την προσπάθεια, το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετάξουν την τρίχα από το ζυμάρι, μιας και τελειώσαμε οριστικά με τους οπορτουνιστές της «καρέκλας», που άλλα έλεγαν τη μία μέρα και άλλα έπρατταν την επομένη…

Μια πρώτη απάντηση στην ανήθικη επίθεση που δέχεται η παράταξη, ήταν η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογή των αντιπροσώπων για το 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Μια δεύτερη ηχηρή απάντηση θα είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου ενώ η τελειωτική απάντηση θα έρθει το βράδυ των εκλογών, όταν και το Κίνημα Αλλαγής θα κάνει την έκπληξη.

Κόντρα στους καιρούς, λοιπόν, επιλέγουμε να παραμείνουμε πιστοί στις Αρχές & τις Αξίες μας. Απέναντι στο Λαϊκισμό, τη Συντήρηση και την πολιτική ανηθικότητα, προτάσσουμε τη Δημοκρατία & την Πρόοδο. Είναι η ώρα να συμμετάσχουμε, να διεκδικήσουμε & να πετύχουμε. Είναι η ώρα η γενιά μας να κάνει την αρχή στον αγώνα για την Πολιτική Αλλαγή, που χρειάζεται ο τόπος μας.

Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί τον προοδευτικό πόλο απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτόνομο πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκφράζει τον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου ενώ υπηρετεί την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για πολιτική ενότητα μέσα από τις αναγκαίες συνθέσεις. Ο στόχος του Κινήματος θα πρέπει να είναι να δώσει ξανά την πραγματική ελπίδα στην ελληνική κοινωνία για πρόοδο και ευημερία.

Είναι δεδομένο πώς συνεχίζουμε μπροστά με αποφασιστικότητα για τo ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, που θα εξασφαλίσει προοδευτικές λύσεις για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Προχωράμε μπροστά με ανοιχτό πνεύμα, προχωράμε μπροστά με αυτούς που θέλουν και μπορούν!

*Ο Χάρης Τζίνεβης είναι Πολιτικός Επιστήμονας -Μέλος Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Α’ Θεσ/νίκης