Ψηφίστηκε ο απολογισμός δράσης της Κεντρικής Επιτροπής στο 20ό συνέδριο του ΚΚΕ

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα, μετά από πλούσια συζήτηση, το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του 20ού συνεδρίου του ΚΚΕ, που αφορούσε τον απολογισμό δράσης της Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου και τον προγραμματισμό δράσης ως το 21ο συνέδριο.

Μίλησαν 70 σύνεδροι, ενώ υπήρχαν πολλές παρεμβάσεις – προτάσεις, γραπτές και προφορικές. Στη συζήτηση εκφράστηκε η ουσιαστική συμφωνία με τις θέσεις και την εισήγηση της ΚΕ. Αναδείχθηκε η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα στην προσπάθεια ολόπλευρης ιδεολογικής – πολιτικής – οργανωτικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Μεταφέρθηκε η σημαντική πείρα από τη δράση του κόμματος, τα προηγούμενα χρόνια, όπου η στρατηγική του ΚΚΕ αναμετρήθηκε με επιτυχία σε δύσκολες και σύνθετες συνθήκες, διεθνείς και εσωτερικές.

Υπήρξε πλούσιος προβληματισμός για το πώς το ΚΚΕ θα γίνει πιο ικανό στο καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας, σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, πώς θα γίνει πιο ικανό στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη συμβολή στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, την κομματική οικοδόμηση ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς, τη στήριξη της ΚΝΕ.

Η εισήγηση και το κλείσιμο της ΚΕ του ΚΚΕ υπερψηφίστηκαν ομόφωνα όπως και  η εισήγηση της ΚΕΟΕ υπερψηφίστηκε ομόφωνα. Το 20ο συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου συνεχίζονται με βάση την ημερήσια διάταξη και το χρονοδιάγραμμα.