“Ηρεμήστε σύντροφοι”, διότι …”δεν υπάρχει σεβασμός”…

Έχουν «λυσσάξει» τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ διότι το κόμμα τους έχει καταντήσει survivor ή μάλλον… big brother. Αυτό πια δεν είναι κόμμα, είναι reality show. Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αποτιμήσει τις αντιδράσεις του Χρηστίδη, που όσο πάει, θυμίζει Αδωνι. Είπαμε το ΚΙΝΑΛ κλίνει προς τα δεξιά και στρατηγικά επενδύει στην συνεργασία με τη ΝΔ, αλλά όχι και να ξεσηκώνει και την πολιτική αισθητική της νεοφιλελε ακροδεξιάς. «Η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των μαγνητοφώνων» αναφώνησε με στόμφο ο εκπρόσωπος της Φώφης, Παύλος Χρηστίδης για το θέμα του δανείου του Πολάκη. Σε λίγο θα εμφανίσουν και τον Στουρνάρα διωκόμενο από τα… συμφέροντα. Όχι τα υπεράκτια, βεβαίως – βεβαίως.

Να παραδεχτούμε πάντως ότι εκ των πραγμάτων, η συνεχής απώλεια και «αφαίμαξη» στελεχών από ένα κόμμα, πονάει. Μάλιστα η μεταγραφή των Μωραίτη και Τόλκα κοστίζει διπλά στο ΚΙΝΑΛ. Διότι είναι στελέχη νέας γενιάς και ετοιμοπόλεμα. Δικαιολογημένη η πικρία και οι αντιδράσεις, αλλά αυτό το συνεχές …κράξιμο ή και… κρώξιμο,  δεν ταιριάζει σε ένα κόμμα που θέλει να εκφράζει την σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία. Δεν είναι όμως όλοι ίδιοι στο ΚΙΝΑΛ και στο ΠΑΣΟΚ. Επί παραδείγματι ο Παντελής Κουκουλεκίδης, μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ, για την υπουργοποίηση Μωραίτη – Τόλκα με τρόπο καυστικό έθεσε μία άλλη διάσταση του ζητήματος. Απευθυνόμενος στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, τόνισε: «ηρεμήστε σύντροφοι έγιναν υπουργοί του Τσίπρα τριτοκλασάτοι ενώ
οι πρωτοκλασάτοι Γείτονας, Πρωτόπαπας και άλλοι παραμένουν και διοικούν το ΚΙΝΑΛ». Τα είπε όλα ο άνθρωπος.

Αποχώρησε και ο Λεωνίδας Δημητριάδης…

Πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε από το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ και ο Λεωνίδας Δημητριάδης, πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κιλκίς και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος. Στην επιστολή παραίτησης του, ασκεί δριμεία κριτική στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μιλά για διορισμένο κόμμα, για φοβικές νοοτροπίες και απολίτικους τακτικισμούς ενώ επισημαίνει την ταύτιση με τη ΝΔ και τον κίνδυνο το ΚΙΝΑΛ να καταντήσει συμπλήρωμα της συντηρητικής δεξιάς. Όπως τονίζει «σε κανέναν, δεν αξίζει ούτε ο ρόλος του τιμητή, ούτε εκείνου του διακοσμητικού στελέχους – χειροκροτητή σε κλειστά κομματικά ακροατήρια». «Πίστευα και πιστεύω στη χρησιμότητα  της Κεντροαριστεράς και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα ιδεώδη της σοσιαλδημοκρατίας, όμως αυτά που γίνονται στο ΚΙΝΑΛ, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Είναι πέρα από τις αξίες και τις αρχές μου» σημειώνει και δηλώνει ότι με μεγάλη λύπη του παραιτείται από μέλος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, διότι …«δεν υπάρχει σεβασμός στο μέλος και στο στέλεχος».

Φ.Δ.